Pizza turceasca

de Miha in Pizza, 26 Oct 2010 | 4941 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 ml lapte
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2 cani faina integrala
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • ~250-300 g carne de vita
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii
  • sare si piper
  • patrunjel verde
  • boia de ardei
  • oregano
  • 50 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza turceasca:

Drojdia amestecata cu zaharul se dizolva in lapte. Se toarna apoi peste faina amestecata cu sarea si se framanta un aluat elastic, usor lipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Ceapa si ardeiul tocate marunt se calesc in 2-3 linguri cu ulei de masline. Se adauga carnea tocata si se prajeste usor. Se adauga sare, piper, boia de ardei si oregano dupa gust si se omogenizeaza. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se mixeaza. Se adauga peste compozitia de carne. Se mai dau cateva clocote pana scade zeama. La sfarsit adaugam patrunjelul verde tocat si oregano. Dam deoparte si lasam la racit.

Aluatul il impartim in 4. Fiecare bucate de aluat o intindem pe masa usor infainata, dandu-i o forma lunguiata. Punem o parte din umplutura pe mijlocul foii de aluat, marginile raman libere. Presaram cu cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici. Ridicam marginile peste umplutura, iar capetele le ridicam usor, formand o barcuta.

Barcutele se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc. Se servesc calde.

Sursa

 

 

TIPS-URI

1

in compozitia de carne se adauga si putin chimion. Eu n-am pus ca nu le place alor mei

COMENTARII (29)

gugugh 1

28.10.2010, 09:31

da arata ca cele din turcia , cred ca si gustul e la fel...

Adinacarla 1

01.11.2010, 12:27

si eu, si eu...ce frumoase sunt

elena1988 1

11.02.2011, 16:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D