Pizza turceasca

de simona72 in Pizza, 8 Iul 2014 | 9159 vizualizari

 

V-am mai marturisit si in alte randuri ca ador bucataria turceasca...si cum de data asta am vrut altceva din carnea de miel, m-am gandit ca ar merge de minune ceva care vine de la otomani. Asa ca, m-am oprit la pizza...dar am dat si o cautare pe net si cel mai aproape de adevar mi s-a parut domnul Florin al carui blog este acesta http://crazymothercooker.blogspot.. Nu mai vin cu alte completari ca vor venii cu siguranta alti carcotasi, "experti" in bucataria orientala si care vor avea ceva de adaugat la originalitatea acestei retete...Asa ca, nu va spun decat ca, aceasta este varianta care mie mi-a placut cel mai mult si merita sa o incercati macar odata....

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 350 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 580 gr faina alba
  • 1 cub mic de drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata
  • pt umplutura:
  • 800 gr pulpa de miel
  • 800 gr pulpa de vitel
  • 2 cepe
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3-4 linguri pasta de ardei copt picanta
  • 1 lingurita seminte chimen, sumac(eu am folosit seminte de coriandru), piper, sare
  • 1 cutie rosii in suc
  • 1 mana frunze de patrunjel tocate marunt
  • 2 linguri frunze proaspete de menta tocate marunt
  • pt servit:
  • 1 sticluta kefir(de la Lidl am folosit eu) sau orice iaurt de baut
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita menta proaspata tocata marunt
  • cuburi de gheata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza turceasca:

Pentru aluat am folosit masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa la ingrediente.

Pentru umplutura: carnea de miel si vitel se taie cuburi, se toaca la masina de carne sau robotul de bucatarie. Ceapa se taie marunt si se caleste in 3-4 linguri ulei de masline. Peste ceapa se adauga cele doua feluri de carnuri macinate, se amesteca mereu pana carnea se desface si se caleste pana zeama lasata scade,se adauga pasta de ardei copt(daca este dulce adaugati ardei iute dupa gust), rosiile date prin robot, sucul de la rosii, mirodeniile rasnite sau pisate in mojar. Se amesteca toate ingredientele si se mai prajesc pt 5-10 minute la foc iute. La sfarsit se adauga si verdeturile tocate marunt.

Intre timp aluatul a fost framantat si dospit. Impartim aluatul in 4 bucati, luam fiecare bucata in parte, o intindem pe masa de lucru infainata intr-o forma dreptunghiulara, punem un strat subtire de umplutura, adunam marginile si dam o forma de barcuta aluatului.Am stropit cu putin ulei de masline pizza si am mai adaugat cate frunze de menta tocate marunt. Daca le vrem crocante le coacem imediat la 200 grade pt 10 minute, iar daca le dorim mai pufoase, lasam aluatul sa creasca 5-10 minute si le coacem la 180 grade pt 15 minute.

Pentru servit am facut ayran(bautura tipic turceasca): am desfacut sticla de kefir, i-am adaugat un praf de sare, 1 lingurita menta proaspata tocata marunt, am agitat bine sticla, iar in momentul servirii am pus 2-3 cuburi de gheata in paharul cu ayran.

TIPS-URI

1

din cantitatea de aluat va iasa 4 pizza, eu am facut doar 3 iar din cealalta bucata am facut chifle umplute cu umplutura ramasa

2

din cantitatile date pt umplutura va ramane suficienata umplutura pt inca 4 pizza de acest fel(eu am facut vinete umplute cu carnea ramasa)

3

forma pe care am data-o eu pizzei este optionala...le puteti da forma rotunda clasica, iar aluatul il intindeti cat de subtire doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza turceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

robert_b 1

09.07.2014, 11:19

ce bine arata

MOKUSKA 1

09.07.2014, 12:04

Daaa, am mancat si eu dar nu am incercat acasa! Super reteta!

Mihaela11_jo 1

09.07.2014, 17:39

Mmmmmmmmmmmmmmm ce apetisante
Sumac nu este un ingredient obligatoriu; ideea este sa dai carnii un gust putin acrisor si sunt suficiente rosiile pe care le-ai pus in acest scop.In Liban si Siria se adauga la carne melasa de rodie sau suc de lamaie;in Iordania se pune putin iaurt; exista f multe variante locale;un deliciu pizza ta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza turceasca