Pizza turceasca

de merisor in Pizza, 25 Mar 2015 | 4393 vizualizari

 

Pentru ca ne-a adus mama soacra niste carne de miel, cum nu prea ne omoram cu acest tip de carne, m-am gandit ca dintr-o parte sa fac pizza turceasca.
Am mancat mai demult la cineva si mi-a placut, asa ca am facut si le-a placut la ai mei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 200 ml apa calda
  • 50 ml ulei de masline
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 600 – 650 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • 600 gr carne de miel, tocata
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 praf boia de ardei dulce
  • 1 praf oregano uscat
  • 1 praf piper macinat
  • 1 praf chimion macinat
  • 200 gr ardei in sos de rosii
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza turceasca:

Pentru aluat, dizolvam drojdia cu zaharul,  adaugam 150 ml apa calda si o mana de faina.

Amestecam bine totul, acoperim vasul si lasam maiaua sa creasca 10-15 minute, pana isi va dubla volumul.

In restul de apa calda, dizolvam sarea si adaugam uleiul.

Punem faina intr-un bol si ii facem o adancitura la mijloc in care vom pune maiaua crescuta si incepem sa turnam apa cu uleiul cate putin, adunand la centru, treptat si faina de pe marginile vasului.

Framantam aluatul, la inceput in vas, apoi pe masa de lucru, infainata.

Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul si ne ocupam de umplutura.

Punem uleiul intr-o tigaie, pe foc, iar cand se incinge calim ceapa tocata marunt, amestecand continuu sa nu se arda, apoi adaugam carnea tocata, pe care am asezonat-o cu condimentele si sarea.

Adaugam si usturoiul curatat si tocat rondele si lasam totul pe foc pana cand carnea este preparata definitiv, dar nu uitam sa mestecam din cand in cand.

Cu 5 minute inainte de stingerea focului, adaugam peste carne si ardeiul in sos de rosii, iar la final, patrunjelul tocat.

Lasam carnea la racit pana este gata aluatul, eventual o mai scurgem de lichid, daca este prea mult, dar e bine sa fie mai unsa.

Aluatul il impartim in patru parti, pe care le vom intinde pe masa in forme dreptunghiulare.

Impartim si carnea tocata in patru parti si peste fiecare foaie de aluat punem cate o parte de carne.

Adunam marginile aluatului catre interior, peste carne si le dam forma de barcute.

Transferam barcutele in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pentru 25 de minute la 180 de grade.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Aluatul trebuie intins in foaie subtire, ca sa devina putin crocant in timpul coacerii.

2

Carnea nu se va scurge de tot lichidul, pentru a nu iesi prea uscata.

RETETA IN IMAGINI

Pizza turceasca-0
Pizza turceasca-1
Pizza turceasca-2
Pizza turceasca-3
Pizza turceasca-4
Pizza turceasca-5
Pizza turceasca-6
Pizza turceasca-7
Pizza turceasca-8
Pizza turceasca-9
Pizza turceasca-10
Pizza turceasca-11
Pizza turceasca-12
Pizza turceasca-13
Pizza turceasca-14
Pizza turceasca-15

COMENTARII (53)

mena29

mena29 1

26.03.2015, 18:30

Ce bine arata,Meri! Eu nu ma prea omor dupa carnea de miel insa ce ai facut tu aici arata foarte bine!

tarasmariana

tarasmariana 1

09.04.2015, 01:31

Sim0na

Sim0na 1

07.05.2015, 11:34

Super arata!! Trebuie s-o incerc si eu.. sa vad de unde fac rost de carne )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!