Pizza vegana cu de toate :)

de Adinuta in Vegan / Raw vegan, 9 Ian 2011 | 5291 vizualizari

 

Daca vreti sa incercati o reteta de pizza fara carne, oua si lactate, aflati ca poate iesi foarte gustoasa si chiar bogata! De multe ori cred ca ignoram cat de multe feluri de legume exista acum pe piata si mai ales in perioada postului sau cand vrem sa mancam ceva mai usor, intram in panica si ne intrebam ce sa mai gatim. As fi putut pune chiar mai multe legume la aceasta pizza, insa a iesit destul de incarcata oricum. Stiu sigur ca se poate face clar in mai multe variante, pentru ca optiunile sunt nenumarate :) Nu pretind ca am inventat pizza vegana pentru ca reteta de baza e cam aceeasi pentru orice pizza, insa e o varianta proprie a ei si sper sa va placa si voua! Am incercat sa o fac mai gustoasa prin cele doua sosuri: pesto plus rosie proaspata cu ulei de masline si prin faptul ca am marinat mai intai tofu pentru a-l face mai aromat.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame faina
  • 150 ml apa
  • drojdie (cam o jumatate de nuca)
  • ierburi provencale
  • sare
  • foarte putin zahar
  • ulei de masline
Pentru topping:
  • tofu afumat pe care l-am marinat (l-am taiat felii si l-am tinut cateva ore in ulei de masline, sare, piper, felii de ceapa, un pic de usturoi)
  • ciuperci champinon
  • ciuperci de padure
  • sparanghel
  • porumb mic
  • masline verzi
  • masline negre
  • ardei rosu
  • ardei galben
  • ardei iuti (optional)
  • rosii mozaic
  • o rosie mare
Pesto vegan:
  • o cana busuioc verde
  • 2 linguri ulei masline
  • sare
  • 2 linguri seminte pin
Sosul rosu:
  • o rosie bine coapta
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Pentru sosul de final:
  • ardei iuti uscati
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza vegana cu de toate :):

Pasul 1:Tofu l-am taiat felii de un deget pe care le-am pus la marinat cu ulei de masline, felii de ceapa, usturoi, sare si piper.

Drojdia am inmuiat-o cu putina apa calduta si un praf de zahar. Cand s-a umflat pufos am pus-o peste faina de grau, am adaugat apa, un praf de sare, o lingura de ulei de masline, ierburile aromate si am framantat un aluat elastic pe care l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat cam o ora la crescut.

Pasul 2: Cand aluatul s-a facut mare si frumos, l-am impartit in doua si l-am intins in formele de pizza. Am pus in blender busuiocul, semintele de pin si sarea de mare si am mixat bine. Pentru ca nu am facut o cantitate mare, initial era cam grunjos sosul si l-am trecut si prin presa de usturoi :) Apoi am amestecat cu ulei de masline si l-am intins peste aluatul de pizza. Am clatit blenderul si am pus in el o rosie, sare, piper, putin ulei de masline si am facut o pasta fina. Initial ma gandeam sa o pun putin pe foc, insa m-am razgandit cand am gustat-o. Daca rosia este coapta si chiar are gust din acela parfumat de fruct adevarat, este excelenta in stare cruda. Am pus acest sos peste cel pesto.

Pasul 3: Am dat tofu prin razatoare si l-am pus peste blatul de pizza, iar apoi restul de legume. Am dat pizza la cuptorul incins pentru 10 minute. Apoi, in rasnita de cafea am pus cativa ardei iuti uscati si i-am facut praf, ha ha! Iar praful rezultat l-am amestecat cu ulei de masline. Cu acest sos am stropit pizza cu moderatie.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza vegana cu de toate :)-0
Pizza vegana cu de toate :)-1
Pizza vegana cu de toate :)-2
Pizza vegana cu de toate :)-3
Pizza vegana cu de toate :)-4
Pizza vegana cu de toate :)-5
Pizza vegana cu de toate :)-6
Pizza vegana cu de toate :)-7

COMENTARII (35)

-Miti- 1

26.10.2011, 21:42

am facut si eu o pizza cu pesto si spanac si mi-a placut mult de tot ce bogatie de legume si cum poate sa arate

Adinuta 1

28.10.2011, 12:31

Multumesc Chiar as cam vrea sa mai fac o pizza cu legume ca mi-e pofta

Adina, ce pizza? Da reteta

nilgun 1

08.09.2013, 17:59

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04