Pizza vegana cu soia si malai

de FlaviaD in Pizza, 15 Oct 2013 | 1227 vizualizari

 

Ma tot gandeam cam cum ar fi sa pregatesc si o pizza vegana, insa nu o margherita, ci ceva mai consistent. Si cum luna acesta a fost „luna pizza” mi-am zis ca ar fi o ocazie tocmai buna s-o incerc.

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar de apa
  • drojdie
  • 1 ardei capia
  • 1/4 fir de praz
  • ketchup
  • 7 linguri de faina integrala
  • 300 g ciuperci Champignon
  • 200 g soia texturata
  • 200 g mozzarella vegetala
  • condimente (sare, piper alb, oregano, busuioc)
  • 2 linguri de malai pentru blat+1 lingura pentru tapetat tava
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza vegana cu soia si malai:

Pentru blat am amestecat faina integrala cu faina de malai, drojdie, sare si un pahar de apa. Am framantat intocmai unui aluat obisnuit. Am lasat la dospit si intre timp mi-am pregatit ingredientele.

Am pus soia la fiert pentru 15 minute, apoi am scurs apa din ea cu ajutorul unei furculite. Am taiat cu cutitul cubulete.

Am taiat ciupercile felii, iar ardeiul capia fasii. Prazul l-am taiat si pe el in felii rotunde.

Cand aluatul meu a crescut, intr-un vas de yena – este absolut senzational pentru orice preparat – am imprastiat o lingura de malai. M-am uns cu ulei pe maini si am intins cu degetele aluatul in tava.

La suprafata am intins o lingura de ketch-up diluat cu putina apa, apoi bucatelele de soia, ciupercile, ardeiul capia si prazul.

Peste toate am tras un praf de condimente, iar la suprafata un strat serios de mozzarella vegetala.

Am introdus in cuptor si in 20 de minute pizza vegana cu soia era pregatita sa fie mancata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza vegana cu soia si malai 269076
retete culinare - Pizza vegana cu soia si malai 269078
retete culinare - Pizza vegana cu soia si malai 269080

COMENTARII (7)

laura_n 1

15.10.2013, 21:30

ce idee faina suuper! chiar imi place

FlaviaD 1

16.10.2013, 18:15

Multumesc! Pupiiiici

Krystyan Trendy 1

20.11.2013, 10:26

foarte gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D