Pizza vegetariana à la Veneţia

de Mihaela11_jo in Pizza, 7 Ian 2011 | 5251 vizualizari

 

Este o reteta de pizza vegetariana pe care am mancat-o la Veneţia; singura modificare este ca dupa ce am copt ardeii , eu i-am curatat de coaja; pizza de la Veneţia era pregatita cu ardeii necojiti.
Ideea de decor am luat-o de la o pizza pe care am consumat-o la Milano si mi s-a parut foarte decorativa presarata cu frunze de rucola si varza rosie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 300 grame faina
  • 60 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 15 grame drojdie de bere instantanee
  • 1 lingurita de sare
  •  Umplutura
  • 4 ardei verzi copti si curatati de coaja
  • 2 rosii mari
  • 2 vinete de marime medie
  • 4 dovlecei zucchini
  • 250 grame de ciuperci sau o conserva de ciuperci feliate
  • 100 grame masline negre feliate
  • 2 lingurite za’atar( oregano uscat cu seminte de susan prajite)
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • 3 linguri ulei de masline
  • cascaval ras
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza vegetariana à la Veneţia:

Blatul

Se amesteca faina cernuta cu drojdia instantanee 1 minut, apoi se adauga se celelalte ingrediente; se prepara o coca. Se lasa sa creasca cel putin o ora. Se framanta din nou si se imparte in doua. Se intind 2 foi care se aseaza in 2 tavi de aluminiu cu diametrul de 32 cm unse cu ulei.

Umplutura

Ardeiul se coace pe plita si se curata de coaja. Vinetele se taie in rondele sau pe lungime; se sareaza si se lasa 20 de minte, apoi se storc de apa. Dovleceii zucchini se taie felii subtiri pe lungime. Se incinge uleiul de masline si se adauga feliile de dovlecel; se calesc pana iau o culoare aurie. Se scot pe hartie absorbanta. Se procedeaza la fel cu vinetele feliate. Ciupercile se taie marunt si se calesc in ulei pana iau o culoare aurie.

Se aseaza pe blatul de pizza ardeii copti taiati felii subtiri, vinetele si dovleceii. Rosiile se taie in jumatati si apoi se feliaza; se aseaza peste vegetale  si se presara cu maslinele si za’atarul. Se rade cascavalul deasupra rosiilor. Se lasa in tava inca 15 minute ca sa mai creasca.

Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade 15 minute; se aprinde cuptorul de sus si se lasa cateva minute pana ia o culoare aurie. Se scoate pe un platou si se presara cu frunze de rucola si varza rosie taiata fideluta.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

 Za’atarul este un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare.Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete.Se pot adauga si alte condimente cum ar fi:cimbru,chimin,coriandru,fenicol.In Palestina reteta include chimin dulce ( carawe sau fenicol).In Liban se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosieinchisa.In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara,cuisoare si muguri de trandafir.Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza vegetariana à la Veneţia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Mihaela11_jo 1

08.01.2011, 09:05

Multumesc Nina

Bucataras Medi 1

09.01.2011, 10:58

apetisanta...................

Mihaela11_jo 1

09.01.2011, 21:28

Multumec medi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mini-pizza in foietaj