Pizza..."ninsa"

de Sidy in Pizza, 28 Ian 2012 | 2234 vizualizari

 

Pizza este originară din Italia, dar astăzi se găsește oriunde în lume, fiind una dintre cele mai populare feluri de mâncare.
Dar stiti ce am citit eu pe net ?
Ca pizza nu este originara din Italia, ci din Grecia.
Locuitorilor Eladei le-a venit pentru prima data ideea de a coace paine in forme rotunde si plate si de a adauga diferite alte alimente deasupra. Grecii preparau aceasta specialitate culinara cu mai multe feluri de uleiuri de masline, cu anumite condimente si cu toppinguri cum ar fi: cartofi si frunze, carne, iar uneori chiar si fructe. Din pacate, grecii nu puteau folosi rosiile deorece acesteau nu fusesera inca descoperite, iar mozzarella era destul de greu de procurat la acea vreme, deoarece elenii o importau tocmai din India.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 250 ml lapte( apa)
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic drojdie Dr.Oerker
  • 150 g salam de sunca
  • 150 g carnati picanti
  • 250 g cas de oaie( telemea, cascaval)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 2 oua
  • condimente pt pizza
  • ketchup
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza..."ninsa":

 

Drojdia se pune la crescut in putin lapte caldut cu 1/2 lingurita zahar.Faina cu uleiul , sarea si drojdia crescuta se framanta bine adaugand putin cite putin lapte caldut.Dupa ce am framantat blatul, il punem la cald la crescut. 

Intre timp se feliaza salamul, carnatul, rosiile si ardeii ,iar branza se rade.

Dupa ce blatul si-a dublat volumul ,se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt ce a fost unsa cu putin unt(ulei)Aluatul il intepam cu furculita, din loc in loc apoi il dam cu ketchup. Presaram branza rasa si adaugam pe rand ceapa, salam, carnati, rosii si ardei.Punem condimentele necesare apoi ouale batute bine cu doua linguri de ulei.Deasupra radem branza si dam la copt in cuptorul dinainte incalzit pina face crusta deasupra.

Se poate servi cu ketchup linga sau alt sos preferat.

Pofta mare !

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza..."ninsa"-0
Pizza..."ninsa"-1
Pizza..."ninsa"-2
Pizza..."ninsa"-3
Pizza..."ninsa"-4
Pizza..."ninsa"-5
Pizza..."ninsa"-6
Pizza..."ninsa"-7
Pizza..."ninsa"-8

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

28.01.2012, 16:18

Ce tentanta !!!!

mirela0911 1

28.01.2012, 20:45

vreau si eu o felie!

jolygina 1

29.01.2012, 12:08

daca-i pizza sunt si eu printre musafiri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04