Pizzette

de lilik in Pizza, 21 Aug 2010 | 12945 vizualizari

 

sper sa o incercati pt k este foarte buna(cel putin asa zice fetita mea)....

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 300 gr faina
  • 150 ml apa calaie
  • 1/2 cubulet de drojdie(sau 1/2 de plic)
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • ulei de masline

 

  • sos de rosii
  • mozzarella
  • crenvusti
  • cartofi prajiti
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizzette:

se face un aluat din ingredientele de mai sus si se framanta pana devine elastic si usor de modelat apoi se pune la crescut pana isi dubleaza volumul(eu am lasat circa 1 ora).

intre timp se face un sos de rosii cu o ceapa mica pusa la calit apoi punem suc de rosii si putina apa si lasam sa fiarba,

cand e gata adaugam sare,putin busuioc si oregano.dam deoparte si taiem mozzarella cubulete,crenvustii feliute si prajim cativa cartofi.

cand aluatul a crescut luam cate o bucatik din el si o intindem cu sucitorul de cca 3 mm(punem pe masa faina sa nu se lipeasca aluatul).pe fiecare pizzetta punem putin sos si dam la cuptorul preancalzit(200°),

dupa 5 min le scoatem si punem deasupra mozzarella,cartofii prajiti si crenvustii,apoi dam din nou la cuptor pentru alte 5-7 min sau pana knd se rumenesc.

sa aveti pofta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizzette 47301
retete culinare - Pizzette 47302
retete culinare - Pizzette 47303
retete culinare - Pizzette 47304
retete culinare - Pizzette 47305
retete culinare - Pizzette 47306
retete culinare - Pizzette 47307
retete culinare - Pizzette 47308
retete culinare - Pizzette 47309

COMENTARII (31)

mimmi 1

25.08.2010, 19:10

oooo....nu pot sa lipsesc de aici! Favoritele mele!

Ubulika 1

27.08.2010, 04:53

pfffffffff frateee

babi5 1

16.08.2013, 20:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21