Pizzette frantuzesti super-rapide

de klausenburger_adica Lacrima in Aperitive / Garnituri, 11 Oct 2009 | 5209 vizualizari

 

Cand la usa iti bat oaspeti pe neasteptate ai doua posibilitati: sa te dai peste cap si sa scoti din maneca vreo reteta super-rapida, sau sa-i duci la restaurant pentru a salva onoarea de gazda. Si pana la urma, atmosfera din caminul tau va ramane mereu mai calda decat cea a unui restaurant pentru ca ai pus o bucata din inima ta in fiecare lucru sau obiect ce te inconjoara.
Mai zilele trecute priveam un artist ceramist cum modela fiecare bucata de lut si imi povestea. S-a oprit la un moment dat si m-a privit. Ii pusesem o intrebare.... "Stii, arta in spatiile casei noastre de prea multe ori nu mai spune mare lucru. Un arhitect sau un designer face un proiect. Proprietarul cumpara si aseaza in casa totul. Dar casa strabunicilor, a bunicilor, la urma casa ta e spatiul tau. Ar trebui sa fie ceea ce esti tu in fiecare element al ei, nu ceea ce e anturajul, nu ceea ce e societatea, ci TU". Si-a vazut de treaba in liniste pentru o vreme. In casa lui, fiecare ungher vorbeste despre el si sotia lui, despre povestea lor de dragoste si despre modul lor de a iubi pe oricine le trece pragul casei ca sa petreaca alaturi in jurul unui semineu traditional si langa povesti de demult. Si amintindu-mi cuvintele acestui om am decis. Mi-am suflecat manecile si am trecut la treaba. Nimic pe lume nu va putea inlocui ceea ce faci si dai din tot sufletul.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de 800 gr de aluat frantuzesc decongelat
  • 200 gr salam picant
  • 2 ardei sau gogosari
  • 100 gr pasta de rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 3 oua fierte tari 
  • seminte de susan
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizzette frantuzesti super-rapide:

  1. intinde cu sucitorul putin aluatul chiar pe folia pe care e asezat si taie-l in patrate de 10x10 cm;
  2. taie feliute salamul, ardeii sau gogosarii,ceapa rosie iar ouale fierte tari taie-le bucati potrivit de mari;
  3. condimenteaza pasta de rosii dupa gust cu oregano, busuioc, sare (daca mai e nevoie) si putin piper;
  4. pune pe jumatate dintre patrate cate o lingurita de pasta de rosii, pune peste salamul si apoi legumele iar la sfarsit oul taiat;
  5. acopera cu celelalte bucati de aluat, pune pizzettele intr-o tava pe hartie de copt si presara seminte de susan peste ele; da-le la cuptor pentru circa 15 minute la foc mediu, dar nu foarte puternic pentru a nu se arde rapid de-asupra.
 

TIPS-URI

1

coace-le cu putin inainte sa-ti ajunga oaspetii; daca trebuie sa le reincalzesti, grasimea din  aluat le va face sa se lase si sa fie unsuroase

RETETA IN IMAGINI

Pizzette frantuzesti super-rapide-0
Pizzette frantuzesti super-rapide-1

COMENTARII (2)

Bunica

Bunica 1

11.10.2009, 18:55

Te-ai orientat repede si bine. Indiferent cum il iei , ca aperitiv sau gustare , e foarte bun !

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 12:38

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!