Plachie de caras

de DinDragostePentruGatit in Crap / Caras, 25 Noi 2012 | 7931 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-4 caraşi mari;
  • 2 cepe;
  • 2-3 ardei roşii;
  • 1 ardei iute;
  • 300 mL suc de roșii;
  • 1/2 pahar vin alb;
  • 4-5 căţei de usturoi;
  • pătrunjel frunze;
  • ulei de floare soarelui;
  • 1-2 foi de dafin;
  • piper boabe;
  • sare.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de caras:

 

Se curăță peștele de solzi, se eviscerează, se taie în bucăți. 

Bucățile de pește se sărează și se lasă de-o parte aproximativ 30 minute. 

După acest timp, se trec prin făină și se prăjesc în ulei foarte bine încins (circa 3-4 minute pe fiecare parte). 

Separat, se călește ceapa, până devine luciosă; se adaugă ardeii tocați julienne, se înăbușe câteva minute după care se pune vinul alb.

Se adaugă sucul de roșii, foile de dafin, piperul boabe, ardeiul iute și usturoiul. 

Se sărează și se mai ține pe foc timp de câteva clocote.

Se pun bucățile de pește și se fierbe totul (sau se pune în cuptor), la foc potrivit, până ce se pătrunde peștele și scade din sos - timp de circa 20 minute.  

La final se presară pătrunjel fin tocat. 

 

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

Am servit plachia caldă cu mămăligă... și desigur cu un pahar de vin alb.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Plachie de caras 190209
retete culinare - Plachie de caras 190210
retete culinare - Plachie de caras 190213
retete culinare - Plachie de caras 190224

COMENTARII (18)

Criss 1

25.11.2012, 17:52

Minunat.

Rocsi 1

25.11.2012, 19:49

Ce faina

Sim0na 1

25.11.2012, 21:27

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21