Plachie de crap

de Miha in Crap / Caras, 28 Oct 2012 | 14877 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati mari de crap
  • 2 rosii
  • 1 cutie rosii in suc
  • 3 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 200 g ciuperci
  • sare si piper
  • cimbru
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 1/2 pahar vin alb
  • cateva linguri de smantana
  • sare si piper
  • boia de ardei
  • patrunjel
  • cateva linguri faina alba si ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de crap:

Bucatile de peste se sareaza si se pipereaza dupa gust. Le trecem apoi prin faina in care am pus putin cimbru uscat si le prajim usor pe ambele parti. Se scot pe un prosop absorbant.

Rosiile se taie felii, rosiile in suc se paseaza (se pot lasa bucati mai mari, felii sau cuburi, pentru cine n-are mofturosi la masa).

Ceapa se toaca marunt, ciupercile se taie felii subtiri si ardeiul cubulete. Intr-o tigaie cu putin ulei si 1 lingura cu apa calim usor, pana se inmoaie, ceapa si ardeiul. Saram si piperam dupa gust.

Separat, calim ciupercile in putin ulei, pana scade zeama lasata de acestea. Stingem cu vin si mai lasam sa fiarba cateva minute.

In tava pe care o vom pune la cuptor punem un pat de legume, asezam deasupra bucatile de peste si acoperim cu un strat de ciuperci. Turnam deasupra rosiile pasate cu tot cu sucul din conserva si acoperim cu feliile de rosii.

Saram si piperam din nou, dupa gust, si dam tava la cuptor, la foc mediu, pentru cca 25 de minute.

Intre timp pisam usturoiul si-l amestecam cu boia de ardei, patrunjel si smantana. Turnam amestecul de usturoi deasupra pestelui din tava si dam din nou la cuptor pentru 10-15 minute.

Se serveste calda cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de crap" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Plachie de crap