Plachie de macrou

de Carmen_Ana in Peste, 5 Iul 2014 | 3790 vizualizari

 

Macroul este pestele cel mai agreat in mancarurile preparate pentru familia mea .

 

INGREDIENTE

  • Macrou (doua buc. aprox 600 g )
  • o ceapa alba
  • doua fire ceapa verde
  • 1 ardei capia
  • 1/2 ardei iute
  • 2 catei de usturoi
  • rosii intregi (conserva mica)
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • o frunza de dafin
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de macrou:

Am taiat capetele si coditele,am curatat macroul de intestine si l-am spalat bine in interior,pana am eliminat toata pelicula neagra .

Dupa ce s-a scurs de apa,am taiat fiecare macrou in 3 bucati.

Legumele curatate si spalate ,le-am taiat felii potrivite.

Am turnat uleiul in oala aparatului ,am setat functia FRY (prajire) si timpul 15 min .

Dupa 30" ,cand uleiul s-a incins usor,am asezat bucatile de macrou in oala de teflon si am lasat capacul.

Dupa 8-9 min am intors bucatile de peste si am continuat prajirea fara a mai lasa capacul aparatului.

Dupa prajire,am scos bucatile de macrou cu spatula si le-am asezat pe o farfurie.

In acelasi ulei din oala am asezat legumele taiate (fara rosii si usturoi) ,am setat FRY si timpul de 5 min.

Imediat dupa prajire ,am adaugat apa ,boiaua dulce,rosiile intregi (pe care le-am taiat bucati cu spatula ) si bucatile de macrou.

Am setat functia STEW si timpul 20 min.

Cu 10 min inainte de terminarea programului am adaugat vinul,dafinul si usturoiul zdrobit.

Am dat gust cu sare si piper.

La terminarea programului ,am decuplat aparatul de la curent.

Am servit plachia calda,presarata deasupra cu ceapa verde tocata marunt.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de macrou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

05.07.2014, 20:10

Dya Daniela Andrei 1

05.07.2014, 22:36

TAre buna! NU am mai mancat de mult timp!

MotanLaOale 1

05.07.2014, 23:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Anghilă cu roșii