Plachie de peste

de -Licurici- in Peste, 28 Sep 2015 | 915 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 buc cod file
  • 2 rosii
  • o ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • un pahar faina
  • ulei pentru prajit
  • 2 frunze de dafin
  • sare, piper
  • fulgi de chilli
  • boia dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de peste:

Am taiat pestele in bucati mai mici, l-am presarat cu sare si piper si l-am bagat in frigider pentru o jumatate de ora.

Intre timp am pregatit legumele. Am tocat ceapa marunt, am pisat usturoiul, iar rosiile le-am taiat cubulete.

Bucatile de peste le-am trecut prin faina, apoi le-am prajit in ulei. Le-am scos pe un servetel de bucatarie pana am pregatit sosul.

Am pus ceapa la calit in putin ulei. Cand s-a inmuiat, am adaugat usturoiul, rosiile, condimentele si putina apa. Am lasat sa fiarba bine, cam 20 min, apoi am adaugat pestele prajit si leustean uscat.

Am servit cu mamaliguta. 

 

RETETA IN IMAGINI

Plachie de peste-0
Plachie de peste-1
Plachie de peste-2
Plachie de peste-3
Plachie de peste-4
Plachie de peste-5
Plachie de peste-6
Plachie de peste-7
Plachie de peste-8
Plachie de peste-9
Plachie de peste-10

COMENTARII (18)

-Licurici- 1

29.09.2015, 08:49

Andreea Caroline 1

29.09.2015, 09:08

-Licurici- 1

29.09.2015, 09:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04