Plachie de peste cu mamaliga

de Oana in 2 Portii = 20 LEI, 23 Mar 2017 | 15670 vizualizari

 

Un pranz rapid si gustos!

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati trunchi de merluciu
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 4 catei de usturoi
  • 400 gr rosii in bulion
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 ml vin alb sec
  • 2 foi de dafin
  • cateva crengute de cimbru proaspat
  • 1 fir de oregano proaspat
  • 4 felii de lamaie
  • patrunjel verde tocat
  • sare si piper dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de peste cu mamaliga:

  • Pune pestele intr-o tava, condimenteaza-l cu sare si piper si pune peste el vinul alb. Lasa-l la marinat pana pregatesti legumele.

  • Pune intr-o tigaie mai adanca uleiul si lasa-l sa se incinga.

  • Adauga ceapa taiata solzisori, apoi usturoiul taiat marunt si lasa 2-3 minute sa se inmoaie.

  • Adauga apoi ardeiul gras verde si rosu taiat fasii si lasa-l sa se inmoaie 2-3 minute.

  • Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

  • Pune apoi rosiile in bulion, adauga frunzele de dafin, crengutele de cimbru si frunzele de oregano.

  • Lasa sa fiarba 10 minute, apoi toarna sosul peste pestele din tava.

  • Peste fiecare bucata de peste pune cate doua felii de lamaie.

  • Pune tava in cuptorul incalzit la 180 de grade si lasa-l 30 de minute pana ce pestele este gata si sosul a scazut putin.

  • Scoate tava din cuptor si presara deasupra patrunjel verde tocat marunt.

  • Serveste plachia de peste cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de peste cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

miki_a 1

23.03.2017, 22:38

Ksenya 1

24.03.2017, 07:10

o idee buna pentru Buna Vestire!

dantes 1

25.03.2017, 07:51

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de lasagna de post