Plachie de somon

de Rux in Somon, 11 Aug 2011 | 11745 vizualizari

 

Astazi am gatit plachie de somon. Un deliciu....

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati file de somon
  • 1 ardei gras rosu mare( capia)
  • 2 cepe mari( sau 4 mici)
  • 3 catei de usturoi mari
  • 4 rosii
  • 2 linguri pasatta de rosii( bulion)
  • sare dupa gust
  • piper
  • 1 frunza mare de dafin
  • 1 pahar de vin( demi)
  • 3 linguri ulei palmier( masline)
  • 1/4 pahar de apa
  • o lingura rasa de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de somon:

Iata si reteta pentru plachie de somn:

Incingem uleiul in tigaie si punem ceapa la calit( inabusit), impreuna cu doua linguri de apa, cand s-a inmuiat punem si ardeiul cubulete, mai lasam putin si apoi usturoiul, vinul, pasatta de rosii, rosiile date pe razatoare( fara pielita), sarea, zaharul foaia de dafin, piperul si apa, gustam si potrivim din nou de sare daca este cazul( sa ne placa). Intr-o tava de Jena asezam bucatile de somon si turnam sosul. Dam la cuptor in jur de 40 de min...

Asezam plachia de somon pe o farfurie si ornam cu o frunza de dafin.

 

RETETA IN IMAGINI

Plachie de somon-0
Plachie de somon-1
Plachie de somon-2
Plachie de somon-3
Plachie de somon-4
Plachie de somon-5

COMENTARII (95)

tanyapatap 1

30.04.2014, 13:26

claudiaO 1

05.06.2014, 11:11

ce bunatate

Rux 1

23.09.2014, 16:02

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20