Placinta americana cu mere

de Miha in Prajituri, 5 Feb 2010 | 6307 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 190 g faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml lapte
  • 40 g unt
  • vanilie
  • Aluat faramitat:
  • 100 g faina
  • 50 g zahar
  • 50 g unt moale
  • 30 g nuca macinata
  • scortisoara
  • Umplutura:
  • 4 mere mari
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 50 g unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta americana cu mere:

Umplutura:


Merele spalate, curatate de coaja si cotoare se taie cuburi. Se pun la calit intr-o tigaie impreuna cu zaharul, untul si scortisoara. Se fierb pana incep sa se inmoaie, apoi se pun la scurs intr-o sita.


Aluat faramitat:


Toate ingredientele se pun intr-un castron si se amesteca pana se vor obtine firimituri fine.


Aluat dospit:


Se pune faina intr-un castron si se amesteca impreuna cu drojdia si un praf de sare. Se adauga si restul ingredientelor si se amesteca pana se obtine un aluat neted.


Aluatul se intinde intr-o tava detasabila, unsa in prealabil cu unt si se ridica o bordura de aproximativ 3 cm.


Se repartizeaza umplutura de mere uniform, dupa care se acopera cu aluatul faramitat.


Se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.


Se lasa sa se raceasca, dupa care se pudreaza cu zahar.


Pofta buna si...daaa...iubiti-va mult! :))

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta americana cu mere 16337
retete culinare - Placinta americana cu mere 16338
retete culinare - Placinta americana cu mere 16339
retete culinare - Placinta americana cu mere 16340
retete culinare - Placinta americana cu mere 16341
retete culinare - Placinta americana cu mere 16342
retete culinare - Placinta americana cu mere 16343

COMENTARII (11)

Bunica 1

06.02.2010, 10:15

Da, da ,da , pandispanul indragostit si-a gasit pereche. Oare pe care o alege ?

rivka 1

06.02.2010, 10:43

extraordinar de buna prajitura asta deja ii simt gustul., imi plac toate prajiturile cu mere.

Sylvia 1

06.02.2010, 11:53

Excelenta mai este? Si eu fac ceva praji cu mere cu foaie rasa dar am aceasi compozitie la foi trebuie sa testez si reteta ta Ce imi place stratul gros de mere

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!