Placinta americana cu mere

de Sylvia in Prajituri, 10 Mar 2010 | 23855 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta in ceva arhiva de pe www.desprecopii.com cineva o postase la un subiect de prajituri cu mere prin 2004 .Am repetat-o si in Romania ca eram curioasa ce gust are cu merele de acasa, din livada proprie, a iesit super buna ca de fiecare data, nu pot spune ca am simtit o diferenta foarte mare :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de
  • 1 si 3/4 pahare de faina,
  • putina sare,
  • 3/4 pahare de margarina solida/unt (eu am pus unt varianta de post poat fi cu margarina)  taiata bucatele mici  apoi ,
  • 4-5 linguri de apa rece.
  • Pentru compozitie avem nevoide de
  • 6 pahare de mere taiate cubulete , eu am pus un kg de mere si a fost destul,
  • un pahar  zahar  spunea reteta eu am pus vreo 5 linguri doar ca erau foarte dulci merele,
  • scortisoara sau alte mirodenii daca preferati ( coaja portocala , vanilie ).
  • Un pahar = 250 grame
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta americana cu mere:

Preparare amestecam faina cu sarea si apoi cu bucatelele de margarina/unt si apoi punem din loc in loc si pe rand lingurile de apa. Iese un aluat dens si uniform din care formam o bula si o punem invelita in folie transparenta pentru o ora la frigider.


Dupa ce scoatem aluatul de la frigider il impartim in 2 parti si facem din fiecare cate o foaie rotunda putin mai mare ca diametrul tavii in care coacem. In o forma de tava de tarta unsa bine cu unt sau margarina derulam prima foaie suficient de mare sa ii putem inalta marginile si apoi turnam merele peste aceasta foaie .


Facem apoi a doua foaie si o punem peste si lipim cu grija cu ajutorul unei furculilete marginile ca sa nu iasa compozitia de mere. Pentru ca mi-a ramas aluat si am vazut in ceva revista de decorat placinte, am impletit din trei fasii inguste de aluat 2 cosite cat sa pot inconjura cu ele marginea tavii.


Am garnisit marginea tavii cu ele si in centru am facut cu cutitul o perforatie in forma de floare ( normal trebuie peforata foaia din loc in loc sa nu se ridice la copt si eu am ales metoda asta ) . Am mai pus ceva frunzulite de aluat peste de decor si gata placinta americana .


Se coace la jumatatea cuptorului , preincalzit in prealabil, cu o tava de protectie sub tava cu placinta pentru a evita arderea ei. Am lasat asa cum zicea reteta primele 15 minute foc mai mare 210 grade am pus eu apoi am redus la 180 si am lasat inca 40-45 minute pana este aurie bine deasupra . Se pudreaza calda cu zahar .


Este excelenta, noi am mancat-o calduta bine si eu o incalzesc la microunde si cand o servim dupa ce se raceste.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta americana cu mere 21359
retete culinare - Placinta americana cu mere 21360
retete culinare - Placinta americana cu mere 21361
retete culinare - Placinta americana cu mere 21362
retete culinare - Placinta americana cu mere 21363
retete culinare - Placinta americana cu mere 21364
retete culinare - Placinta americana cu mere 21365
retete culinare - Placinta americana cu mere 21366

COMENTARII (12)

ionela2682 1

12.03.2010, 12:37

ce decor frumos! felicitari!

Sylvia 1

12.03.2010, 20:24

Ma bucur ca va place poza chiar nu e foarte reusita .

gaby801 1

05.05.2010, 17:05

arata f bine
am sa o incerc si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!