Placinta aperitiv cu branza, cascaval, marar si leurda

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2014 | 11609 vizualizari

 

Placintele cu branza sunt moartea pasiunii pt mine:)), pur si simplu le ador....nu conteaza daca-s sarate sau dulci, cu ierburi sau fara, cu fructe confiate, cu seminte...sunt minunate si combinatii sunt nenumarate... De data asta mi-am adus aminte ca mai am leurda in congelator si inca nu am folosit-o. Asa ca m-am pus pe treaba, ca tot stateau niste branzeturi prin frigider...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinte
  • pt umplutura:
  • 300 gr cas de vaca
  • 300 gr cascaval
  • 200 gr smantana
  • 200 gr iaurt
  • 5 oua
  • sare
  • 1 legatura marar
  • 2 legaturi leurda(de la congelator am avut eu)
  • pt deasupra:
  • 3 oua
  • 200 gr iaurt
  • 200 ml lapte dulce
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite seminte de in
  • pt servit: smantana
  • pt uns foile: 250 ml ulei
  • pt uns tava: 2 linguri ulei+2 linguri faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv cu branza, cascaval, marar si leurda:

Pt aceasta placinta am folosit tava mare a aragazului(cea care este cu marginile mai inalte). Se unge tava cu ulei si se pudreaza cu faina. Se pune o foaie de placinta, se unge cu ulei si se continua cu inca doua foi.

Pt umplutura: casul si cascavalul se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se adauga ouale, smantana, iaurtul si se condimenteaza cu sare dupa gust. Se amesteca. Se taie mararul cat mai fin si leurda fasii de aproximativ 1 cm. Se amesteca verdeturile cu branzeturile. Dupa cele trei foi puse in tava se pune jumatate din umplutura, se pun alte trei foi, unse fiecare cu ulei, restul de umplutura si alte 3-4 foi, cate va raman, unse cu ulei. 

Pt deasupra: se amesteca cele 3 oua cu un praf de sare, lapte dulce si iaurt. Dupa ce am terminat de aranjat placinta in tava, se taie usor cu varful unui cutit bine ascutit, placinta in patrate. Se pune amestecul de oua cu lapte si iaurt, se ridica putin marginile cu cutitul sa intre amestecul si pe dedesupt si se da tava la cuptorul incins la 180-190 grade pt 40 minute. Lasati sa se racoreasca, portionati si serviti cu smantana. Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

daca tava voastra este mai mare ca si o foaie de placinta(a mea asa a fost), mai taiati dintr-o foaie de placinta fasii cu care sa complectati

2

ca sa nu ramana crocanta la suprafata placinta, am luat o foaie de hartie de copt, am trecut-o prin jet de apa, am stors-o bine si am intins-o peste placinta. Lasati asa pana in momentul servirii

3

pt umplutura folositi orice branza sarata, puneti smantana si iaurt sa ajungeti la o consistenta nu prea groasa, dar nici prea subtire, sa curga

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta aperitiv cu branza, cascaval, marar si leurda 296749
retete culinare - Placinta aperitiv cu branza, cascaval, marar si leurda 296750
retete culinare - Placinta aperitiv cu branza, cascaval, marar si leurda 296751
retete culinare - Placinta aperitiv cu branza, cascaval, marar si leurda 296752
retete culinare - Placinta aperitiv cu branza, cascaval, marar si leurda 296753
retete culinare - Placinta aperitiv cu branza, cascaval, marar si leurda 296754
retete culinare - Placinta aperitiv cu branza, cascaval, marar si leurda 296755
retete culinare - Placinta aperitiv cu branza, cascaval, marar si leurda 296756
retete culinare - Placinta aperitiv cu branza, cascaval, marar si leurda 296757
retete culinare - Placinta aperitiv cu branza, cascaval, marar si leurda 296758
retete culinare - Placinta aperitiv cu branza, cascaval, marar si leurda 296759
retete culinare - Placinta aperitiv cu branza, cascaval, marar si leurda 296760
retete culinare - Placinta aperitiv cu branza, cascaval, marar si leurda 296761

COMENTARII (32)

laura_n 1

10.02.2014, 17:20

si eu la fel, sunt innebunita dupa placinte, in special saraturile!

simona72 1

10.02.2014, 19:17

Laura, muah!

Krystyan Trendy 1

08.05.2014, 11:43

arata grozav placinta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S