Placinta aperitiv cu branza sarata

de Rux in Aperitive / Garnituri, 24 Oct 2013 | 12106 vizualizari

 

O placinta pe cinste :)..... gustoasa tare :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet si jumatate de foi de placinta
  • 500 gr branza telemea( Hochland de vaca)
  • 4 oua
  • 800 gr iaurt
  • 100 gr unt topit
  • 1 legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de ceapa verde
  • ( dupa gust sare piper, cu atentie, branza e deja sarata)
  • o cana de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv cu branza sarata:

Foile de placinta se suprapun desfacute in tava si se coc 15 minute. Se lasa la racit.

Intr-un vas amestecam iaurtul cu ouale, verdeata si ceapa tocate marunt. Adaugam untul topit si amestecam bine. Potrivim de sare si piper daca mai consideram necesar.

Intr-o tava punem jumatate din foile faramitate, stropim cu jumatate de cana de lapte, punem amestecul de oua si iaurt, intepam cu o furculita sa patrunda pana jos compozitia, deasupra punem branza sfaramata, si apoi din nou un rand de foi pe care le vom stropi cu restul de lapte.

Coacem placinta pentru 35 de minute la 200 de grade.

Se poate taia calda fara probleme. Serviti-o cu rosii, ceapa verde, ridichi, castraveti si ardei pe pat de salata verde. O mare mare bunatate :) pe cuvant de bucataras :)

 

TIPS-URI

1

In placinta putem adauga si ardei gras

RETETA IN IMAGINI

Placinta aperitiv cu branza sarata-0
Placinta aperitiv cu branza sarata-1
Placinta aperitiv cu branza sarata-2
Placinta aperitiv cu branza sarata-3
Placinta aperitiv cu branza sarata-4
Placinta aperitiv cu branza sarata-5
Placinta aperitiv cu branza sarata-6
Placinta aperitiv cu branza sarata-7

COMENTARII (51)

Rux

Rux 1

25.10.2013, 22:19

Multumesc Lia

Rux

Rux 1

25.10.2013, 22:20

Multumesc Tanyuta scumpa

babi5

babi5 1

08.11.2014, 13:29

Un marel ike

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01