Placinta aperitiv cu sfecla rosie si crema de branza

de Poliana in Aperitive / Garnituri, 5 Ian 2013 | 2376 vizualizari

 

Pentru ca Dia a pregatit deja pranzul, eu am decis sa vin doar cu aperitivul. Poate aduc si desert, dar pe maine :P

 

INGREDIENTE

Blat

  • 3 oua mari
  • 1 lingurita sare
  • 9 linguri suc de sfecla
  • 7 linguri ulei
  • 10 linguri cu varf de faina
  • 1 varf cutit praf de copt
  • 1 praf piper

Umplutura

  • 2 cutii 'ceva fin' Delaco-crema de branza cu verdeata
  • 250 gr branza de vaci moale
  • 50 gr branza de capra
  • 1 lingura smantana
  • cateva fire marar
  • sare, piper

Topping

  • 1/2 cutie 'ceva pufos' Delaco cu verdeata
  • un ardei kapia rosu
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv cu sfecla rosie si crema de branza:

Pentru blat folosim tava mare de la cuptor pe care o tapetam cu hartie de copt. Cuptorul il preincalzim la 170 grade Celsius. Ouale la temperatura camerei le batem bine cu un praf de sare pana cand devin spumoase. Faina o cernem impreuna cu praful de copt si restul de sare. Uleiul il amestecam cu sucul de sfecla rosie.  Peste oua punem faina alternand cu amestecul de sfecla si ulei, pana cand terminam ingredientele si obtinem o compozitie omogena. La sfarsit putem adauga putin piper si amestecam usor. Turnam compozitia in tava si o coacem in jur de 15 minute.O sa iasa un blat subtire, care nu trebuie lasat prea mult la cuptor, altfel se usuca. Scoatem tava din cuptor si taiem repede blatul in 3 parti egale, inainte sa se intareasca. Lasam la racit.
Pentru umplutura nu avem prea multa treaba. Mararul il taiem fin apoi il amestecam cu celelalte ingrediente, toate la un loc, pana obtinem o crema pe care o potrivim de sare si piper dupa gust. 
Punem umplutura intre foile de blat, iar foaia de deasupra o ungem cu crema 'ceva pufos' cu verdeata peste care punem bastonase subtiri de ardei rosu. 
Simplu si gustos, o reteta potrivita atat pentru cei mari cat si pentru cei mici. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta aperitiv cu sfecla rosie si crema de branza 196670
retete culinare - Placinta aperitiv cu sfecla rosie si crema de branza 196671
retete culinare - Placinta aperitiv cu sfecla rosie si crema de branza 196672

COMENTARII (18)

Lau 1

06.01.2013, 18:28

fain arata

mamaieelena 1

06.01.2013, 19:40

place

mena29 1

07.01.2013, 21:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: