Placinta aperitiv cu sfecla rosie si crema de branza

de Poliana in Aperitive / Garnituri, 5 Ian 2013 | 4885 vizualizari

 

Pentru ca Dia a pregatit deja pranzul, eu am decis sa vin doar cu aperitivul. Poate aduc si desert, dar pe maine :P

 

INGREDIENTE

Blat

  • 3 oua mari
  • 1 lingurita sare
  • 9 linguri suc de sfecla
  • 7 linguri ulei
  • 10 linguri cu varf de faina
  • 1 varf cutit praf de copt
  • 1 praf piper

Umplutura

  • 2 cutii 'ceva fin' Delaco-crema de branza cu verdeata
  • 250 gr branza de vaci moale
  • 50 gr branza de capra
  • 1 lingura smantana
  • cateva fire marar
  • sare, piper

Topping

  • 1/2 cutie 'ceva pufos' Delaco cu verdeata
  • un ardei kapia rosu
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv cu sfecla rosie si crema de branza:

Pentru blat folosim tava mare de la cuptor pe care o tapetam cu hartie de copt. Cuptorul il preincalzim la 170 grade Celsius. Ouale la temperatura camerei le batem bine cu un praf de sare pana cand devin spumoase. Faina o cernem impreuna cu praful de copt si restul de sare. Uleiul il amestecam cu sucul de sfecla rosie.  Peste oua punem faina alternand cu amestecul de sfecla si ulei, pana cand terminam ingredientele si obtinem o compozitie omogena. La sfarsit putem adauga putin piper si amestecam usor. Turnam compozitia in tava si o coacem in jur de 15 minute.O sa iasa un blat subtire, care nu trebuie lasat prea mult la cuptor, altfel se usuca. Scoatem tava din cuptor si taiem repede blatul in 3 parti egale, inainte sa se intareasca. Lasam la racit.
Pentru umplutura nu avem prea multa treaba. Mararul il taiem fin apoi il amestecam cu celelalte ingrediente, toate la un loc, pana obtinem o crema pe care o potrivim de sare si piper dupa gust. 
Punem umplutura intre foile de blat, iar foaia de deasupra o ungem cu crema 'ceva pufos' cu verdeata peste care punem bastonase subtiri de ardei rosu. 
Simplu si gustos, o reteta potrivita atat pentru cei mari cat si pentru cei mici. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv cu sfecla rosie si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza