Placinta aperitiv cu sunca si cascaval

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2012 | 10387 vizualizari

 

Am descoperit aceasta placinta pe blogul Laurei Adamache si mi-a placut foarte mult. Se face foarte repede si este pufoasa si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 310 g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua mari
  • 15 g drojdie proaspata
  • 80 ml ulei
  • 2 linguri gris
  • 150 g sunca
  • 150 g cascaval
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv cu sunca si cascaval:

Dizolvam drojdia in laptele caldut. Intr-un vas cernem faina si facem o gropita in mijloc. Turnam in aceasta gropita drojdia dizolvata apoi adaugam ouale, uleiul si sare.Amestecam usor cu o lingura.

Ungem tava cu unt si o tapetam cu gris. Eu am folosit o tava de 25x25 cm. Punem jumatate din aluat in tava si nivelam. Presaram putin gris apoi asezam un strat de sunca feliata subtire apoi cascaval ras. Urmeaza inca un rand de sunca si unul de cascaval ras.
Acoperim cu restul de aluat, pe care il intindem cu dosul unei linguri umezite. Presaram mac si susan si lasam placinta sa se odihneasca 30 de minute.

Coacem placinta in cuptorul preancalzit, la foc mic timp de 20-25 de minute. Inainte sa o scoatem din cuptor facem testul scobitorii. Daca scobitoarea iese curata inseamna ca placinta este coapta.

Scoatem din cuptor si lasam putin sa se racoreasca in tava. Taiem patratele si putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu cascaval,salam si rosii