Placinta ciufulita cu iaurt

de LadyCrs in Dulciuri, 20 Ian 2013 | 3578 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi placinta ( tava 28/30 cm)
  • 1 kg iaurt
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • esenta dupa gust
  • zahar vanilat
  • ulei pentru uns foile
  • siropul din zahar ars din : 180 g zahar si 400 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ciufulita cu iaurt:

Pentru sirop ardem zaharul , iar dupa ce a devenit lichid il stingem cu apa. Lasam deoparte sa se raceasca.

Compozitia de iaurt o amestecam cu zaharul, ouale, esenta, zaharul vanilat.

Impartim foile in 3 parti egale ( cam 5 foi pentru fiecare strat am avut eu ). Punem foaie de copt in tava si asezam primele 5 foi pe care le ungem cu ulei . Punem jumatate din compozitia de iaurt si asezam alte 5 foi pe care le-am uns cu ulei. Punem si restul de compozitie si ultimele foi unse cu ulei.

Lasam la cuptor pana se rumeneste si se incheaga amestecul de iaurt. ( cam 40 -50 minute a durat la mine la foc mic ).

O scoatem din cuptor si o lasam la racit 15 minute dupa care o portionam si o insiropam turnand putin cate putin din sirop, nu pe tot odata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ciufulita cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Lau 1

20.01.2013, 18:33

Sim0na 1

21.01.2013, 11:44

ce-a mai buna ciufulita asta!!

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 22:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi