Placinta cretana - reteta nr100

de anca_rm in Prajituri, 12 Noi 2013 | 1410 vizualizari

 

Este reteta cu numarul 100. Tin sa va multumesc tuturor pentru sfaturi si indrumari , si pentru ca m-ati primit cu caldura in randul vostru . Va pup cu drag si imi doresc sa va cunosc nu numai virtual .

Aceasta placinta am mancat-o in Creta , dar nu am stiut modul ei de preparae, pana cand am vazut o emisiune la TvPaprika .

 

INGREDIENTE

  • 300 gr branza feta
  • 200 gr branza de vaci dulce
  • 1 pachet foi de placinta Linco
  • 2 linguri zahar
  • 1-2 linguri gris
  • 2 oua
  • 50 gr unt
  • Pt sirop
  • 3 linguri miere
  • coaja rasa de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cretana - reteta nr100:

Foile de placinta le lasam sa se decongeleze .

Cand s-au decongelat le desfacem si le acoperim cu un prosop.

Pregatim o tava rotunda de tarta sau tort , preferabil cu parti detasabile.

Branza feta o maruntim cu o furculita si o amestecam cu branza de vaci . Nu trebuie facuta pasta  daca mai raman gogoloase nu este nici o problema.

Adaugam zaharul  , ouale si grisul si amestecam din nou in branza.

Daca branza de vaci nu este foarte bine stoarsa atunci puneti 2 linguri de gris .

Untul il topim.

Incepem asamblarea placintei :

-ungem bine fundul tavii cu unt

-luam o foaie de placinta si o ungem cu unt

-o asezam in tava lasand marginile afara  si procedam  la fel cu restul foilor,

-trebuie sa ne ramana 2 foi , pentru a face capacul

-peste foile asezate in tava si unse cu unt turnam copozitia de branza

-o nivelam cu ajutorul unei linguri

-tragem capetele de la foile de placinta , cate una si le ungem cu unt , astfel vom acoperi branza

-cand am terminat de intors toate capetele , facem capacul din cele doua foi ramase

-le ungem cu unt , le indoim in doua si acoperim compozitia

-marginile le infigem pe langa peretii tavi

-ungem si deasupra cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute.

Pana cand placinta se coace in cuptor vom pregati siropul : 

-razuim  coaja unei lamai

-mierea de albine o incalzim si o amestecam cu coaja de lamaie .

Cand placinta este gata se poate servi , este buna calda , dar si rece.

Taiem felii de placinta si punem deasupra siropul de miere .

 

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

daca branza de vaci are mai mult zer atunci trebuie trebuie sa mai puneti gris

2

daca branza este seaca atunci , in functie de consistenta se poate renunta definitiv la gris

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cretana - reteta nr100 277389
retete culinare - Placinta cretana - reteta nr100 277390
retete culinare - Placinta cretana - reteta nr100 277391
retete culinare - Placinta cretana - reteta nr100 277392
retete culinare - Placinta cretana - reteta nr100 277393
retete culinare - Placinta cretana - reteta nr100 277394
retete culinare - Placinta cretana - reteta nr100 277395
retete culinare - Placinta cretana - reteta nr100 277396
retete culinare - Placinta cretana - reteta nr100 277397
retete culinare - Placinta cretana - reteta nr100 277398
retete culinare - Placinta cretana - reteta nr100 277399

COMENTARII (29)

anca_rm 1

13.11.2013, 12:41

Silvia multumesc

anca_rm 1

13.11.2013, 12:41

Simona

anca_rm 1

13.11.2013, 12:41

Dantes multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S