Placinta crocanta cu branza si cirese

de katty in Dulciuri, 5 Iun 2016 | 1486 vizualizari

 

Daca vreti ceva rapid,usor,  nu foarte dulce si cu fructe de sezon puteti sa o incercati macar odata.Evident, dupa sezon, schimbati fructele :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta (400 gr)
  • 4 oua
  • 900 gr branza dulce
  • sucul de la o jumatate de lamaie si coaja rasa
  • esenta de vanilie
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 200 gr zahar
  • 350-400 gr cirese fara amburi
  • zahar pudra pentru ornat
  • unt cat o nuca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta crocanta cu branza si cirese:

ngeti  tava cu unt. Intindeti foile de placinta. Rupeti o foaie si ridicati-o usor pe marginule tavii, apoi intepati foile cu furculita si dati tava la cuptor pentru 10 minute. Cuptorul trebuie preincalzit.Puneti in cuptor un vas cu apa sub tava de prajitura.
Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile cu un praf de sare, apoi cu 50 de grame de zahar pana devin cremoase.
Amestecati branza cu galbenusurile, restul de zahar, coaja si zeama de lamaie, esenta de vanilie si praful de budinca, apoi amestecati cu albusurile batute spuma.
Turnati amestecul peste foile de placinta. Asezati deasupra ciresele. Dati la cuptor pentru 35 de minute.
Scoateti prajitura cand este gata si lasti-o sa se raceasca, apoi cerneti deasupra zahar pudra cu aroma de vanilie.

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta crocanta cu branza si cirese-0
Placinta crocanta cu branza si cirese-1
Placinta crocanta cu branza si cirese-2
Placinta crocanta cu branza si cirese-3

COMENTARII (14)

dantes 1

08.06.2016, 06:15

Buna!

Criss 1

08.06.2016, 15:54

Minunat arata!

diaconta 1

09.06.2016, 22:55

Cat de buna o fi fost

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04