Placinta crocanta cu cirese

de katty in Dulciuri, 24 Noi 2014 | 9354 vizualizari

 

Este o prajitura usoara ce poate fi facuta cu fructe proaspete sau congelate .

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta(400 gr)
  • 4 oua
  • 900 gr branza dulce
  • sucul de la o jumatate de lamaie si coaja rasa
  • esenta de vanilie
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 200 gr zahar
  • 350-400 gr cirese fara amburi
  • zahar pudra pentru ornat
  • unt cat o nuca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta crocanta cu cirese:

Ungeti  tava cu unt.Intindeti foile de placinta.Rupeti o foaie si ridicati-o usor pe marginile tavii,apoi intepati foile cu furculita si dati tava la cuptor pentru 10 minute.Cuptorul trebuie preincalzit.Puneti in cuptor un vas cu apa sub tava de prajitura.
Separati albusurile de galbenusuri.Bateti albusurile cu un praf de sare ,apoi cu 50 de grame de zahar pana devin cremoase.
Amestecati branza cu galbenusurile,restul de zahar,coaja si zeama de lamaie,esenta de vanilie si praful de budinca,apoiamestecti cu albusurile batute spuma.
Turnati amestecul peste foile de placinta ..Asezati deasupra ciresele.Dati la cuptor pentru 35 de minute.
Scoateti prajitura cand este gata si lasti-o sa se raceasca ,apoi cerneti deasupra zahar pudra cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta crocanta cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

24.11.2014, 23:29

Cum arataaaa...[bd:20]

Bya Ralu 1

25.11.2014, 00:05

tare buna

babi5 1

26.11.2014, 16:57

T

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Plăcinte în fel şi chip