Placinta cu 2 creme

de Lau in Dulciuri, 1 Sep 2011 | 2550 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 200 ml lapte
  • CREMA
  • 800 g lapte
  • 1 lamaie
  • 2 linguri cacao
  • 400 g zahar
  • 1 esenta de migdale
  • 200 g unt
  • 5 linguri faina
  • UNS
  • 1 ou
  • 1 lingurita zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu 2 creme:

Se cerne faina intr-un vas mai mare. Se face gaura in mijloc, se adauga drojdia, un praf de sare, 2 linguri zahar si putin lapte caldut. Se lasa 15 minute, dupa care se adauga restul de zahar, coaja de lamaie, laptele treptat. Framantam un aluat care sa nu sa se lipeasca de maini (eu la final framant putin cu ulei)

CREMA 1-se pun 500 ml lapte cu 250 g zahar la fiert. 3 linguri de faina se amesteca cu putin lapte si se adauga cu laptele cand fierbe. Amestecam continuu pana se ingroasa. La final se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Se opreste focul si se adauga zeama de la o lamaie, apoi se lasa la racit.

CREMA 2-300 ml lapte cu zahar se pun la foc. 2 linguri de faina se amesteca cu cacao SI putin lapte. Adaugam peste lapte si amestecam pana se ingroasa. Oprim focul si adaugam esenta, apoi lasam la racit

Aluatul il impartim in 3. Luam cate o bucata si o intindem in foaie. Adaugam crema de lamaie si rulam cu grija. Asezam in mijloc in forma de cerc in tava unsa si tapetata cu faina. A 2-a bucata o intindem si adaugam crema de cacao, rulam cu grija adaugam in tava in continuare. Ultima bucata o intindem si o ungem cu crema de lamaie, adaugam in tava.

Ungem cu oul batut cu putin zahar si dam la cuptorul incalzit pana se rumeneste deasupra. Lasam sa se raceasca in tava

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu 2 creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

DIANA B 1

02.09.2011, 13:23

Ma uimiti cat va mai place framantatul ...............

jolygina 1

02.09.2011, 17:11

Lau 1

03.09.2011, 09:31

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta dulce de toamna