Placinta cu ardei gras

de boscodina in Aperitive / Garnituri, 16 Iun 2009 | 3334 vizualizari

 

O placinta delicioasa , tare simplu de facut..produce putina caldura, ca se foloseste cuptorul un pic, dar o data coapta e la fel de buna si rece

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • 50g unt
  • 1 cana faina normala
  • 1/4 cana apa
  • pentru umplutura
  • 3 ardei grasi de diferite culori(eu am pus rosu, portocaliu si galben)
  • 1 vanata mijlocie
  • 6 felii branza gen cascaval
  • 3 catei de usturoi
  • rozmarin optional
  • sare, piper,
  • ulei
  • 1 ou
  • 50g branza telemea
  • 250g crema de branza( mascarpone)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ardei gras:

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Ingredientele blatului se amesteca si se framanta pana devin o coca uniforma.
Vanata se taie felii in lungime , ardeii in felii destul de late, tot in lungime si se prajesc separat in ulei, pana sunt destul de moi, patrunse.
Coca se intinde pe masa de lucru si cu ajutorul sucitorului se pune in tava, se inteapa cu o furculita si eu recomand sa se coaca un pic inainte, cat sa fie jumate facuta( eu nu am copt-o si m-am chinuit apoi mai mult cu placinta in cuptor..cu cuptorul care sa coaca numai jos, dar sa incerc sa nu o ard...mai mare bataia de cap).

Peste coca din tava se pun cele 4-6 felii de cascaval , deasupra feliile de vinete prajite si scurse, iar deasupra lor se aseaza cu simt artistic feliile de ardei. Cateii de usturoi se taie felii in lungime si se indeasa printre ardei.

Crema de branza, branza telemea data prin razatoare sau zdrobita cu furculita se amesteca cu oul si se toarna peste ardei , miscandu-i putin cat sa patrunda branza printre ei. Se orneaza cu rozmarin si se baga la cuptor 20-25 de minute sau pana e gata.( eu am copt-o cam o ora)

 

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!