Placinta cu ardei gras

de boscodina in Aperitive / Garnituri, 16 Iun 2009 | 3312 vizualizari

 

O placinta delicioasa , tare simplu de facut..produce putina caldura, ca se foloseste cuptorul un pic, dar o data coapta e la fel de buna si rece

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • 50g unt
  • 1 cana faina normala
  • 1/4 cana apa
  • pentru umplutura
  • 3 ardei grasi de diferite culori(eu am pus rosu, portocaliu si galben)
  • 1 vanata mijlocie
  • 6 felii branza gen cascaval
  • 3 catei de usturoi
  • rozmarin optional
  • sare, piper,
  • ulei
  • 1 ou
  • 50g branza telemea
  • 250g crema de branza( mascarpone)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ardei gras:

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Ingredientele blatului se amesteca si se framanta pana devin o coca uniforma.
Vanata se taie felii in lungime , ardeii in felii destul de late, tot in lungime si se prajesc separat in ulei, pana sunt destul de moi, patrunse.
Coca se intinde pe masa de lucru si cu ajutorul sucitorului se pune in tava, se inteapa cu o furculita si eu recomand sa se coaca un pic inainte, cat sa fie jumate facuta( eu nu am copt-o si m-am chinuit apoi mai mult cu placinta in cuptor..cu cuptorul care sa coaca numai jos, dar sa incerc sa nu o ard...mai mare bataia de cap).

Peste coca din tava se pun cele 4-6 felii de cascaval , deasupra feliile de vinete prajite si scurse, iar deasupra lor se aseaza cu simt artistic feliile de ardei. Cateii de usturoi se taie felii in lungime si se indeasa printre ardei.


Crema de branza, branza telemea data prin razatoare sau zdrobita cu furculita se amesteca cu oul si se toarna peste ardei , miscandu-i putin cat sa patrunda branza printre ei. Se orneaza cu rozmarin si se baga la cuptor 20-25 de minute sau pana e gata.( eu am copt-o cam o ora)

 

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

9660 puncte

8040 puncte

Ina 7

5880 puncte

5290 puncte

4460 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu iaurt

de Rux 9

Papanasi cu iaurt

ieri la 23:23

Coaste picante

Coaste picante

ieri la 21:49

Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

de Rocsi 9

Pepene rosu,...

ieri la 20:58

Bomboane de ciocolata asortate

de ancutsa 4

Bomboane de...

ieri la 20:52