Placinta cu aroma de portocale

de Steffy in Prajituri, 14 Ian 2013 | 7844 vizualizari

 

Am incercat reteta de la Oana, insa am modificat-o putin si placinta a iesit nemaipomenita...aromata si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinta subtiri 400 g
  • 300 g iaurt gras
  • 100 g smantana
  • 2 pliculete praf de copt
  • 100 gr zahar
  • 4 oua
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • coaja rasa de la o portocala
  • Sirop:
  • 250 ml suc proaspat de portocale (3 portocale)
  • coaja rasa de la o portocala
  • 200 ml apa
  • 250 gr zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu aroma de portocale:

Pentru inceput rupem foile de placinta in bucati mici si le lasam la uscat intr-o tava. Din cand in cand se mai amesteca sa se usuce bine. Se lasa cateva ore, eu le-am lasat 6 ore.

Praful de copt se amesteca cu iaurtul si smantana si se lasa 5 minute sa se umfle bine. Se amesteca cu mixerul ouale cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de la portocala si uleiul, pana se dubleaza compozitia, iar zaharul s-a topit.

Se amesteca compozitia cu crema de iaurt si smantana. Se toarna intreaga compozitie peste foile de placinta si se lasa 10 minute sa se inmoaie putin.

Se pune placinta in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute. Se verifica sa fie bine rumenita deasupra si inchegata.

Cat timp placinta este la cuptor se prepara siropul. Se amesteca toate ingredientele pe foc, iar cand incepe sa fiarba se opreste si se pune la racit.

Se scoate placinta din cuptor, se lasa 10-15 minute sa se racoreasca si se taie cubulete. Se insiropeaza apoi cu toata cantitatea de sirop. Se pun cate 2 linguri de sirop pe fiecare cubulet si in spatiile dintre ele.

Se lasa sa se raceasca complet si se pune la frigider.

Este foarte aromata si parfumata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu aroma de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

15.01.2013, 11:02

Si tu??? E clar ca e foarte buna

Steffy 1

15.01.2013, 15:07

Daaa, e foarte buna. Este ca o baclava, dar cu aroma de portocale.

Bunica 1

16.01.2013, 20:31

Eu cum am sarit aceasta bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu iaurt si aroma de portocala