Placinta cu bostan

de mihaelaM in Dulciuri, 8 Dec 2012 | 4198 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2kg de bostan
  • 2 cani zahar
  • 100g unt
  • scortisoara

ALUAT

  • faina
  • zahar
  • sare
  • drojdie
  • 100g unt

UNS

  • 1ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu bostan:

Mai intai am framantat aluatul dupa care l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat sa creasca.

Am curatat bostanul,l-am dat pe razatoarea mare dupa care l-am pus intr-un ceaun impreuna cu untul si zaharul pt a-l cali.

Dupa ce s-a calit bostanul l-am lasat sa se raceasca.

Dupa ce compozitia s-a racit am pus o lingurita de scortisoara si am luat aluatul pt a face foi.

Am umplut foile cu bostanul, le-am asezat una cate una in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, dupa care le-am uns cu un ou si le-am dat la cuptorul deja incins.

Dupa 25 de minute am intors tava si le-am mai lasat inca 25min dupa care am scos placinta si am acoperit-o cu un prosop.

Am lasat-o la racit dupa care am taiat bucati.Mie una imi place placinta de bostan rece.

Pofta buna! 

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu  bostan-0
Placinta cu  bostan-1
Placinta cu  bostan-2
Placinta cu  bostan-3
Placinta cu  bostan-4

COMENTARII (21)

Rux 1

09.12.2012, 21:04

Mami cu bebe frumos...arata grozav de buna! Nu te-am mai "zarit" de multa vreme...sper sa sunteti bine draga mea...

mihaelaM 1

11.01.2013, 22:38

Da Ruxy suntem bine insa eu ma plictisisem acasa si mi-am cautat un servici si nu prea mai am timp de pc.Sunt satula de ps de la serviciu.Te pup

gaby_duceag 1

11.01.2013, 22:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41