Placinta cu bostan mere si gutui

de ianculubita in Dulciuri, 20 Sep 2013 | 6790 vizualizari

 

Va voi dezvalui in continuare, cum si unde mai puteti folosi gutuia in afara de dulceata si placinta; eu am folosit aceasta metoda pentru ca fetele mele nu mancau placinta cu bostan si sincera sa fiu,nici eu!!! asa ca am combinat cu aceste fructe si aproape ca nu se simte bostanul.

 

INGREDIENTE

  • 1felie de bostan
  • 2gutui
  • 500g mere ionatane
  • 2linguri zahar(dupa gust)
  • 100g unt
  • 1lingurita scortisoara
  • 1praf de sare
  • 1pachet foi de placinta
  • 1mana de miez de nuca
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu bostan mere si gutui:

Bostanul curatat de coaja,gutuile si merele spalate,le dam pe razatoarea cu ochiuri mari,le punem intr-un vas pe foc impreuna cu 1lingura unt si zahar;

amestecam mereu iar cand a scazut tot sucul ce l-au lasat,dam vasul deoparte si amestecam scortisoara si miezul de nuca taiat cu cutitul;

pe masa de lucru punem cate doua foi de placinta unse cu unt topit,3-4linguri de umplutura,rulam si punem in tava de placinta de asemenea unsa cu unt;

procedam asa pana terminam ingredientele;lasam tava la cuptor 40min la foc moderat,dupa ce placinta s-a rumenit,scoatem tava,acoperim cu un prosop de bucatarie,iar dupa ce s-a racit,pudram cu zahar si servim.

Va sfatuiesc sa incercati si nu veti regreta!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu bostan mere si gutui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere(foaie turnata)