Placinta cu branza

de liana_geicu in Prajituri, 13 Noi 2009 | 7711 vizualizari

 

un desert rapid si sigur....

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 1 ceasca ulei
  • 1 ceasca apa/sifon/lapte
  • 1 ou
  • drojdie cat o nuca
  • faina cat cuprinde (aprox. 500 g)
  • Umplutura
  • 600 g branza dulce
  • 100 g smantana
  • 3-4 linguri de gris
  • 2-3 oua
  • 200 g zahar
  • stafide, coaja de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Se framanta o coca mai moale si se imparte in doua foi si se imtind cat mai subtiri.

Se freaca ouale cu zaharul si se amesteca cu celelalte ingrediente.

Tava se unge si se tapeteaza cu hartie de copt unsa. Se intinde prima foaie, se pune in tava si se aseza compozitia peste. Se intinde si a doua foaie si se aseaza peste branza. Se taie patratele inainte de a fi bagata la cuptor.

Se baga in cuptorul incins si se lasa la foc mediu pana devine aurie. (aprox 35 min)

Cand scoatem placinta din cuptor o acoperin cu un prosop umed, astfel foaia va fi mai moale. Apoi o pudram.

 

TIPS-URI

1

Aluatul trebuie sa fie moale, dar sa poata fi intins 

2

Stafidele se tin 5 minute in apa fiarta pentru a se inmuia

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu branza 10554
retete culinare - Placinta cu branza 10555
retete culinare - Placinta cu branza 10556
retete culinare - Placinta cu branza 10557

COMENTARII (28)

liana_geicu 1

31.05.2010, 22:05

casie, eu am masurat cu o cescuta de cafea, probabil cam 150 ml, spor la treba si scuze ca am raspuns asa tarziu.....

casie 1

09.06.2010, 14:14

nici o problema, oricum multumesc frumos, am executat-o de 2 ori si acum sunt deja "experta"
Este foarte gustoasa, foarte usor de facut, deci inca o data multumiri

elena1988 1

06.03.2011, 14:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21