Plăcintă cu brânză

de madi_marin in Prajituri, 4 Dec 2011 | 2045 vizualizari

 

Irina mi-a făcut poftă cu plăcina ei......

 

INGREDIENTE

  • 5 foi mari de plăcintă Linco
  • 250 g urda
  • 250 g telemea puţin sărată
  • 5 ouă
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 50 g stafide
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 250 g zahăr
  • 2 linguri cu griş
  • 2 fiole esenţă de vanilie
  • 50 g margarină
  • zahăr pudră  vanilat pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză:

Foile de plăcintă se lasă la dezgheţat la temperatura camerei. Se taie toate în jumătate şi astfel ies 10 foi bune pentru tava 25/35 cm.

Brânza rasă sau zdrobită cu furculiţa se amestecă cu ouăle bătute, zahărul, frişca lichidă, grişul,  coaja rasă de lămâie, esenţele şi stafidele.

Margarina se topeşte până devine lichidă.

În tava tapetată cu hârtie de copt se pun 5 foi unse fiecare cu margarina topită, apoi toată compoziţia de brânză şi deasupra celelalte foi unse de asemenea cu margarină topită inclusiv deasupra.

Se dă tava la cuptor la foc potrivit pentru 35 de minute. Se dă la răcit şi abia apoi se poate porţiona. Se pudrează cu zahăr vanilat.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Plăcintă cu brânză-0
Plăcintă cu brânză-1

COMENTARII (26)

madi_marin 1

04.12.2011, 20:08

mirela....ma bucur ca iti place.....

mena29 1

04.12.2011, 20:15

Vreau si eu una pentru dimineata la

madi_marin 1

05.12.2011, 18:39

mena.....nu mai am, dar promit ca mai fac si te serevsc cu mare drag....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04