Placinta cu branza

de MotanLaOale in Dulciuri, 7 Mar 2012 | 1991 vizualizari

 

Daca tot aveam branza de vaci si urda am zis ca este buna o placinta.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 350g branza de vaci
  • 350g urda
  • 300g telemea de vaca
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 200ml smantana
  • 300ml iaurt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • stafide dupa dorinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Branza se sfarama se maesteca cu zaharul, zaharul vanilat, 4 oua, smantana si stafidele si se omogenizeaza.

Ungem o tava cu ulei si punem 5 foi de placinta pe rand unse fiecare cu ulei. Se aranjeaza in asa fel incat sa fie si pe marginile tavii.

Se pune branza in tava si se niveleaza.

Deasupra se pun alte 5 foi de placinta cate una unse cu ulei fiecare.

Cu un cutit bine ascutit se taie placinta in patrate potrivite pentru servire.

Se bate bine un ou cu iaurtul si se toarna deasupra si se intinde uniform pe toata suprafata placintei.

Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 50-60 minute pana se rumeneste frumos.

Se taie rece pe urma taieturilor facute anterior.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu branza-0
Placinta cu branza-1
Placinta cu branza-2
Placinta cu branza-3
Placinta cu branza-4
Placinta cu branza-5
Placinta cu branza-6
Placinta cu branza-7
Placinta cu branza-8
Placinta cu branza-9
Placinta cu branza-10
Placinta cu branza-11
Placinta cu branza-12
Placinta cu branza-13
Placinta cu branza-14
Placinta cu branza-15

COMENTARII (35)

MotanLaOale 1

09.03.2012, 21:06

Multumesc

bucatarimcudiana 1

12.03.2012, 16:04

unde este placinta hop si eu, imi place tare mult

MotanLaOale 1

12.03.2012, 16:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41