Placinta cu branza

de marinicayou10 in Dulciuri, 2 Apr 2012 | 3580 vizualizari

 

Ca desert va ofer o placinta cu branza dulce foarte buna si racoroasa :)

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 5 oua
  • o cana de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • stafide
  • Foaia :
  • 2 cesti ulei
  • 2 cesti apa
  • o ceasca zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 pliculet praf de copt
  • faina cat cuprinde sa iasa o coca potrivit de tare.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Intr-un castron punem uleiul cu apa, zaharul, praful de copt, esenta si amestecam bine. Adaugam cate o cana de faina si amestecam bine. Apoi framantam pana devine o coca destul de tare ca sa intindeti foaia. O lasam deoparte pana ne ocupam de branza.

Intr-un castron punem branza si ouale si amestecam bine. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie si amestecam bine. La urma adaugam stafidele.

Din acest aluat ies cam 3 foi. Noua ne trebuiesc doar 2..asa ca impartim aluatul in 3 parti si intindem doar 2 foi. Cealalta bucata o puteti baga in congelator sau o folositi atunci.

Intindem o foaie pe care o punem in tava insa cu ulei. Punem toata compozitia de branza si deasupra punem a doua foaie. Dam la cuptor la foc potrivit. O taiem cand este rece si pudram cu zahar pudra cu gust de vanilie

Foaia este o foaie foarte frageda si pufoasa, moale si usor de taiat ..incercati :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce si stafide