Placinta cu branza

de RuxyRux in Prajituri, 1 Feb 2014 | 17480 vizualizari

 

Astazi am preparat foi de placinta cu cartofi, sunt o bunatate si merg perfect cu branza dulce-sarata si sos de iaurt, mi-a iesit o placinta minunata, asa ca va invit cu mare drag la masa :x

 

INGREDIENTE

  • Foi de placinta:
  • 700 gr faina( = o mana buna, plus pentru intins foile)
  • 2 cartofi mari
  • 2 galbenusuri
  • 300 ml lapte caldut
  • 6 linguri ulei( eu am pus de palmier nehidrogenat)
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar
  • 3 linguri lapte( pentru maia)
  • 1 praf de sare
  • Compozitia de branza:
  • 800 gr branza( telemea de vaca Hochland am pus eu)
  • 350 gr zahar
  • 2 oua
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • Sos de iaurt:
  • 450 gr iaurt grecesc( 10%)
  • 2 oua
  • vanilie
  • 100 gr zahar
  • esenta de rom

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Preparam aluatul:

Fierbem cartofii, taiati ca pentru piure, apoi scurgem apa si ii zdrobim cu un tel.

Se prepara maiaua: amestecam drojdia intr-un vas cu 1 lingura de zahar si 3 linguri de lapte. Lasam la cald pana dospeste( 15 min.)

Intr-un lighean pentru aluat se cerne faina, se pun galbenusurile pe margine, in mijloc vom pune drojdia, sarea pe margine,  cartofii zdrobiti, turnam laptele caldut si uleiul si framantam coca in jur de zece minute. Infainam bine cu o mana de faina coca. Acoperim vasul si il lasam la cald pana ce aluatul isi dubleaza volumul.

Compozitia de branza se prepara amestecand bine toate ingredientele: branza sfaramata, ouale, zaharul, vanilia si coaja de lamaie razuita.

Sosul de iaurt: Omogenizam intr-un vas toate ingredientele, amestecand bine cu un tel.

Cand aluatul este bine crescut, il  luam din lighean si-l punem pe o suprafata de intins acoperita cu faina. Mai framantam putin ( in jur de 1 min.) si impartim aluatul in 4 bucati.

Tapetam o tava de placinta cu ulei si faina( stil clasic), ( eu am una de dimensiunea cuptorului insa putin mai adanca).

Vom intinde fiecare foaie pe suprafata presarata cu faina, apoi o vom aseza in tava, deasupra vom pune  umplutura de branza( pe care am impartit-o in trei). 

Procedam la fel cu toate foile.

Cand am terminat cu ultima foaie, portionam placinta cu un cutit adanc pana la baza tavii.

Deasupra vom turna sosul de iaurt, avand grija sa patrunda bine peste tot, daca mai este nevoie trecem din nou cu cutitul pe santurile facute.

Vom coace placinta timp de o ora la 180 de grade, o lasam putin la racit si o putem taia calduta fara probleme. E o minunatie :) Eu am pudrat-o doar pentru fotografie , placinta este suficient de dulce.( pentru gustul meu e perfecta asa, dar daca vi se pare prea mult zahar reduceti cu 50 gr cantitatea).

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu capsuni (reteta video)