Placinta cu branza de oaie

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 28 Ian 2014 | 10935 vizualizari

 

Imi era pofta de ceva dulce, da' nu prea,,, cum nu am mai facut de mult nimic, am dat o raita prin camara, prin frigider,,, si m-am oprit la placinta cu branza de oaie. Placinta cu branza imi place tare mult, insa cu branza de oaie am evitat mereu sa o pregatesc, ca nu prea ma incanta, cel putin nu ca dulce. Am avut o surpriza insa, una foarte delicioasa! Clar, ramane printre favorite!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr branza de oaie
  • 8 oua mari
  • 2 linguri cu smantana
  • 100 gr iaurt cremos
  • o cana cu zahar
  • foi de palcinta
  • 50 gr unt
  • 1 ou si un iaurt (100 gr) pentru uns foile
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza de oaie:

Amestecam branza cu zaharul, adaugam ouale, smantana si iaurtul si omogenizam. Tapetam un vas de yena cu unt, asezam foile de placinta, adaugam umplutura de branza, iar deasupra intindem inca 2-3 foi de placinta, pe care le vom unge cu amestecul pregatit din iaurt si ou. Dam vasul la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste frumos.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca folositi foile din comert, aveti grija sa fie proaspete, nu congelate, pentru ca se vor sfarama in momentul intinderii lor.

2

In mod normal, pregateam foile de placinta, astfel: 300 g faina de grau + 100 g, 1 ou mare, un iaurt gras, 2 linguri cu ulei, 30 g drojdie uscata, 1/2 cescuta cu apa calda. Astazi nu am avut starea necesara pentru a pregati aluatul. Si recunosc, aveam foile gata cumparate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza de oaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RuxyRux 1

29.01.2014, 21:13

Excelenta placinta ta Dya si eu o prepar destul de des pentru ca ne place tare mult combinatia dulce- sarat...arata grozav de apetisant fata harnicuta!

Dya Daniela Andrei 1

29.01.2014, 21:42

Mena

Dya Daniela Andrei 1

29.01.2014, 21:43

Ruxy multumesc tare mult, esti o draguta si o scumpa, ca intotdeauna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca de cocos