Plăcintă cu brânză de vaci

de elucubratiiculinare in Prajituri, 4 Mai 2012 | 2295 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 + 200 g făină,
  • 200 ml apă,
  • o lingură zahăr,
  • 1/4 linguriță sare,
  • 25 g drojdie proaspătă.
  • 500 g brânză de vaci,
  • 5 ouă,
  • 5 linguri zahăr,
  • 5 linguri smântână,
  • 5 linguri griș,
  • esență rom,
  • 100 g stafide,
  • 20 g unt,
  • 50 ml ulei,
  • zahăr pudră.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză de vaci:

Cernem 500 g făina într-un castron. În mijloc facem o adâncitură în care punem drojdia, zahărul, sarea și apa călduță. Frământăm bine aluatul și îl lăsăm la loc cald pentru 15-20 minute.

Între timp pregătim compoziția de brânză. Amestecăm brânza cu ouăle, zahărul, smântâna, grișul, esența de rom și stafidele.

Aluatul se împarte în 4 părți egale. Pe o planșetă presărată cu făină din belșug se întind cu un sucitor foile una câte una. Presărăm făină și pe aluat, să nu se lipească de sucitor aluatul. Întindem o pătrime din compoziția de brânză pe fiecare foaie și rulăm. Prindem bine capetele.

Foile umplute se pun într-o tavă unsă bine cu unt. Eu folosesc o tavă Jena de 30 x 23 cm. Ungem foile cu ulei și le dăm la cuptor, încălzit în prealabil. Plăcinta se coace pentru 40-50 minute, sau până se rumenește frumos deasupra.

După ce se răcește un pic se pudrează cu zahăr și se taie în bucățele potrivite.

 

RETETA IN IMAGINI

Plăcintă cu brânză de vaci-0
Plăcintă cu brânză de vaci-1

COMENTARII (16)

Laly

Laly 1

05.05.2012, 00:36

Ce bunatate,vin sa iau si eu o feliuta

iri_iri

iri_iri 1

05.05.2012, 15:49

o felie as vrea si eu

cocolina

cocolina 1

05.05.2012, 19:34

imi place mult placinta cu branza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!