Plăcintă cu brânză de vaci

de elucubratiiculinare in Prajituri, 4 Mai 2012 | 3958 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 + 200 g făină,
  • 200 ml apă,
  • o lingură zahăr,
  • 1/4 linguriță sare,
  • 25 g drojdie proaspătă.
  • 500 g brânză de vaci,
  • 5 ouă,
  • 5 linguri zahăr,
  • 5 linguri smântână,
  • 5 linguri griș,
  • esență rom,
  • 100 g stafide,
  • 20 g unt,
  • 50 ml ulei,
  • zahăr pudră.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză de vaci:

Cernem 500 g făina într-un castron. În mijloc facem o adâncitură în care punem drojdia, zahărul, sarea și apa călduță. Frământăm bine aluatul și îl lăsăm la loc cald pentru 15-20 minute.

Între timp pregătim compoziția de brânză. Amestecăm brânza cu ouăle, zahărul, smântâna, grișul, esența de rom și stafidele.

Aluatul se împarte în 4 părți egale. Pe o planșetă presărată cu făină din belșug se întind cu un sucitor foile una câte una. Presărăm făină și pe aluat, să nu se lipească de sucitor aluatul. Întindem o pătrime din compoziția de brânză pe fiecare foaie și rulăm. Prindem bine capetele.

Foile umplute se pun într-o tavă unsă bine cu unt. Eu folosesc o tavă Jena de 30 x 23 cm. Ungem foile cu ulei și le dăm la cuptor, încălzit în prealabil. Plăcinta se coace pentru 40-50 minute, sau până se rumenește frumos deasupra.

După ce se răcește un pic se pudrează cu zahăr și se taie în bucățele potrivite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză de vaci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si iaurt