Placinta cu branza dulce

de Rocsi in Prajituri, 20 Aug 2013 | 8320 vizualizari

 

Imi era dor sa mananc ceva dulce cu branza si cum aveam in congelator niste branza am zis sa pregatesc ceva. Am vazut acum ceva timp la Simona's World acesta placinta si mi-a placut tare mult, asa ca a fost momentul potrivit sa o prepar. O super bunatate, foarte, foarte apreciata si de musafiri.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 200 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 6 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 linguri ulei
  • 550 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 1 kg branza de vaci dulce
  • 1 cana zahar
  • 6 oua
  • 2 lingurite esenta rom
  • 3 linguri stafide
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce:

Aluatul:
Laptele il punem si il incalzim putin.
Untul il topim si il lasam sa se raceasca.
Oul il mixam cu uleiul, zaharul, sarea, zaharul cu pastai de vanilie si laptele.
Peste amestecul cu ou adaugam putina faina amestecata cu drojdia uscata, apoi putin unt topit, iar faina, iar unt si tot asa pana terminam aceste ingrediente, coaja rasa de lamaie si obtinem un aluat omogen.
Framantam bine, acoperim bolul cu un prosop curat si lasam aluatul sa isi dubleze volumul.
Este de preferat sa stea la loc cald ferit de curent.

Umplutura:
Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul.
Intr-un bol punem branza sfaramata cu mana, apoi amestecul de oua cu zahar.
Aromatizam cu esenta de rom, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat iar la final stafidele.

Aluatul dospit il impartim in doua.
Presaram faina pe masa de lucru si intindem prima foaie cu sucitorul.
Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam prima foaie.
O intepam cu furculita din loc in loc, punem umplutura, o nivelam, iar deasupra venim cu a 2 a doua foaie.

Batem un ou si cu un penson ungem prajitura.
O bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 40-50 de minute pana se rumeneste frumos.

O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar.
Pofta buna!
Multumesc pentru reteta Simona!!! Este delicioasa!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu branza dulce 253258
retete culinare - Placinta cu branza dulce 253259
retete culinare - Placinta cu branza dulce 253260
retete culinare - Placinta cu branza dulce 253261
retete culinare - Placinta cu branza dulce 253262
retete culinare - Placinta cu branza dulce 253263
retete culinare - Placinta cu branza dulce 253264
retete culinare - Placinta cu branza dulce 253265
retete culinare - Placinta cu branza dulce 253266

COMENTARII (66)

Rocsi 1

01.07.2015, 10:19

Multumesc Ira

andi_nicoleta 1

20.05.2016, 10:31

Am incercat-o, este foarte buna si spornica!!

Rocsi 1

20.05.2016, 21:38

Nicoleta, iti multumesc tare mult ca ai avut incredere in retetele mele. Ma bucur in mod special ca ti-au fost pe plac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D