Placinta cu branza dulce si iaurt

de Sim0na in Prajituri, 29 Mar 2012 | 8798 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi placinta
  • 8 oua
  • 500 g branza dulce vaci
  • 0,8 kg iaurt 2,8%
  • 250 g zahar
  • 1 pachet margarina sau unt
  • stafide
  • esenta vanilie
  • esenta rom
  • 50 ml lapte dulce + 2 pliculete zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce si iaurt:

Am pus margarina la topit, la foc mic. Intre timp am pregatit ouale: am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le aruncam sau le folosim la altceva. Galbenusurile le`am amestecat cu zaharul pana acesta s`a topit. Am adaugat branza dulce, mixand la viteza mica.

Stafidele le`am pus in apa calduta, in care am adaugat esenta de rom.
In compozitia de oua cu branza, am adaugat esenta de vanilie, apoi am incorporat cca 800 g iaurt. Cand toata compozitia a fost bine amestecata, am adaugat stafidele scuse de apa. 

Cat compozitia s`a odihnit, am pregatit tava: am uns`o cu margarina topita si am pus hartie de copt (eu folosesc foarte des hartia ptr ca este mai usor de "scos" produsul finit, evitand astfel a zgaria tavile). Apoi am pus 4 foi in tava, fiecare foaie unsa individual cu margarina topita. Deasupra celor 4 foi am pus 1/2 din compozitia de iaurt-branza-oua, apoi am pus iar 2 foi unse, apoi restul de compozitie, iar deasupra am pus restul de foi unse. Am dat la cuptor, la 180 grade, timp de 1 ora.

Dupa o ora de stat la cuptor, am scos tava si am uns placinta cu 50 ml lapte dulce + 2 pliculete zahar vanilat. Am mai dat la cuptor cca 15-20 min. Cand a fost gata, am scos tava, am pus deasupra un prosop de bucatarie umed. Cand placinta s`a racit, am taiat`o bucati potrivite.

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere