Placinta cu branza dulce si stafide

de RuxyRux in Prajituri, 30 Iul 2011 | 14392 vizualizari

 

Imi era de multa vreme pofta de ea, imi place foarte tare mai ales ca imi aminteste de copilarie....

 

INGREDIENTE

  • 20 linguri apa calduta
  • 18 linguri ulei de floarea -soarelui
  • 1 cub drojdie( sau 1 pliculet de drjdie uscata)
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 350 gr faina
  • 650 gr branza de vaci mai scursa
  • 2 linguri de smantana
  • 1 cana de zahar
  • coaja de portocala rasa
  • 3 pliculete vanilie
  • 1 galbenus de ou si un sfert de cana de lapte pentru uns
  • 1 canita de stafide aurii( un pumn)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce si stafide:

Amestecam intr-un vas...apa calduta cu uleiul, cele 3 linguri de zahar, sarea si apoi dizolvam  drojdia. Lasam la dospit 10-15 min punem faina si obtinem un aluat bun si nelipicios. Lasam din nou 15 min la dospit.  Impartim alatul in doua.

Facem compozitia de branza, amestecand branza, smantana cu ou, apoi  cu zahar,  stafide, coaja de portocala si vanilie.

Intindem foaia( eu intind direct pe foaia de copt), apoi punem jumatate din compozitia de branza si stafide. Rulam usor si asezam in tava cu tot cu foaia de copt. Procedam asa si cu a doua foaie.

Punem si a doua placinta in tava si ungem cu galbenusul batut cu lapte.

Dam la cuptor pentru aproape o ora( la 180 grade). Verificam sa fie rumenita si coapta in interior.

Servim cu mare pofta si placere.... e delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

RuxyRux 1

04.08.2011, 21:26

Multumesc Ed, multumesc Naomy...eu cred ca ar merge si cu o crema de branza dulce gen Philadelphia

simo80 1

06.03.2014, 21:41

Cate oua vin puse in compozitia de branza dulce?

RuxyRux 1

06.03.2014, 22:17

La 650 gr de branza dulce...pui intre 3 si 4 oua...imi pare rau acum vad ca nu e scris in reteta... cer scuze

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza dulce