Plăcintă cu brânză dulce şi zmeură

de diaconta in Dulciuri, 16 Feb 2014 | 6733 vizualizari

 

Imi era poftă de ceva bun cu brânză,ceva care să se pregătească rapid,cu ingrediente puţine,fără prea multe fiţe şi ca o pauză în restricţiile culinare impuse.Aşa că ce poate fi mai bun pentru o dimineaţă mohorâtă şi înca rece de iarnă decât această plăcintă? Luaţi şi o cană mare cu cafea,o carte şi vă strecuraţi înapoi sub păturică.

 

INGREDIENTE

  • Un pachet foi de placinta-500 g
  • 600 g brânza dulce de vaci
  • 3 linguri smântâna
  • 200 ml frisca
  • 2 oua+2 albusuri de ou
  • 3 linguri de zahar
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Zmeura
  • 50 g unt topit pentru uns foile
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • Smântâna
  • Putin lapte
  • Zahar brun
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză dulce şi zmeură:

Brânza de vaci am amestecat-o cu zaharul,smântâna,frisca,galbenusurile de ou si aromele.Am pus apoi albusurile batute spuma.

O parte de zmeura o aveam facuta jeleu de la o rulada prestata ieri.

Intr-o tava în care am pus hârtie de copt,am pus doua foi de placinta,le-am uns cu unt topit,am pus apoi iar 2-3 foi si le-am uns iar,pâna am asezat jumatate din cantitatea de foi de placinta.

Peste ele am pus umplutura de brânza,zmeura si jeleul din loc în loc.

Am acoperit cu restul foilor ,pe care le-am mai uns cu unt.

Deasupra am batut un ou,l-am amestecat cu smântâna si putin lapte,apoi am pus peste foile de placinta.

Am presarat zahar brun si am pus la cuptor la 180 de grade,aproximativ o ora.

Am feliat-o rece si am pudrat cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză dulce şi zmeură" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Alivanca cu branza dulce de vaci