Placinta cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

de simona72 in Prajituri, 22 Dec 2015 | 2841 vizualizari

 

O placinta absolut delicioasa, plina de arome. Imi doream demult sa incerc sa aduc laolalta mai multe fructe confiate/uscate intr-un singur preparat. M-am gandit ca cel mai bine le-ar sta intr-o placinta cu branza.Iar ca sa aduc si un parfum de iarna am folosit coaja de portocala si coaja de lamaie pudra.  O declar una din cele mai delicioase placinte datorita parfumului si aromelor pe care o imprumuta de la fructe. Din cantitatile pe care vi le las mai jos eu am facut doua placinte, am preferat sa impart aceasta bunaciune cu parintii mei. Am folosit doua tavi diferite ca si diametrul, una de 20 cm si cealalta de 24. 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg branza proaspata de vaci
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 gr zahar brut
  • Coaja rasa de la 1-2 portocale
  • 1 lingurta coaja de lamaie pudra
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 150 gr fulgi de nuca de cocos
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml visinata
  • 100 ml apa calduta
  • 150 gr stafide aurii
  • 150 gr caise deshidratate
  • 50 gr mango deshidratat
  • 100 gr merisoare
  • 100 gr curmale
  • Pentru decor: zahar pudra, petale de trandafiri
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate:

Pentru inceput ne ocupam de fructe. Fructele care sunt mai mari, caisele, mango si curmalele, se taie in bucati aproximativ egale cu celelalte fructe. Se pun toate fructele intr-un castron, se adauga visinata, apa calduta si se lasa fructele sa se hidrateze 1 ora, pana sau inmuiat.

Branza se zdrobeste foarte bine cu furculita. Ouale se mixeaza impreuna cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase si se aseamana cu o crema. Se adauga fulgii de nuca de cocos, branza si se amesteca cu un tel tip para. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amidonul si amestecam cu telul pana la incorporare. La final adaugam coaja rasa de la 1 sau 2 portocale(depinde de marimea lor), coaja pudra de lamiae, fructele scurse bine de lichid, eu le-am stors usor intre palme si le-am amestecat usor cu o spatula in compozitie. Am pus compozitia in cele doua tavi captusite cu hartie de copt si le-am dat la cuptorul incins la 165 grade pentru 1 ora. Tava cu diametrul de 20 cm am scos-o mai devreme cu 10 minute. Lasam placintele sa se raceasca complet, de preferat peste noapte, apoi le portionam si le servim cu mare pofta! Le pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie pentru un aspect mai frumos. Sa va fie de folos!!!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate 418199
retete culinare - Placinta cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate 418200
retete culinare - Placinta cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate 418201
retete culinare - Placinta cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate 418202
retete culinare - Placinta cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate 418203
retete culinare - Placinta cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate 418204
retete culinare - Placinta cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate 418205
retete culinare - Placinta cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate 418206
retete culinare - Placinta cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate 418207
retete culinare - Placinta cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate 418208
retete culinare - Placinta cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate 418209
retete culinare - Placinta cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate 418210

COMENTARII (21)

dantes 1

03.01.2016, 06:34

Delicioasa!

Lau 1

15.01.2016, 11:45

de incercat

mihaelar63 1

13.05.2016, 07:40

Grozava

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S