Placinta cu branza sarata

de cec in Aperitive / Garnituri, 3 Dec 2011 | 11664 vizualizari

 

Reteta inspirata de pe culinar.ro, in ceea ce priveste aluatul si modul de pregatire(multumesc Poca)

 

INGREDIENTE

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 150 ml apa calda
  • 150 ml lapte cald
  • 25 gr drojdie proaspata ( daca nu aveti, atunci puneti 1 lingura drojdie uscata)
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 400 - 450 gr faina
  • 6 linguri ulei ( pentru uns)

 Umplutura:

  • 150-200g telemea
  • 200g branza proaspata
  • 50g unt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza sarata:

Pentru aluat se pun intr-un castron 400 gr de faina, in mijloc se pune drojdia amestecata cu cateva linguri din laptele cald plus 1 lingurita de zahar. Dupa ce drojdia dospeste se adauga apa calduta, laptele cald, se adauga sarea si se framanta bine. Se lasa cam 15 minute dupa care se imparte in 10 parti egale. Se iau 5 bucati din cele 10 obtinute. Fiecare se intinde cu sucitoarea, cam cat o farfurie de desert, apoi se ung cu ulei. Pe masura ce se intind, se pun una peste alta.

Se presara faina dedesub si deasupra, se intind cat tava in care coacem placinta si se muta in tava unsa si tapetata. Umplutura se pune deasupra(dupa ce am amestecat bine branza, telemeaua si putin unt), se niveleaza.

Cu celelalte 5 foi se procedeaza identic, se aseaza si ele peste umplutura, se unge cu galbenus, se portioneaza(eu am pus un pic de branzica pe fiecare patretel pt a-i schimba aspectul).

Se lasa sa creasca la loc caldut, cam 30 minute. Dupa acest interval se baga tava la 180 grade pentru 20-30 minute

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu  branza sarata-0
Placinta cu  branza sarata-1
Placinta cu  branza sarata-2
Placinta cu  branza sarata-3
Placinta cu  branza sarata-4
Placinta cu  branza sarata-5
Placinta cu  branza sarata-6
Placinta cu  branza sarata-7
Placinta cu  branza sarata-8
Placinta cu  branza sarata-9

COMENTARII (14)

Sidy

Sidy 1

04.12.2011, 13:14

Savuroasa Vreau si eu...

cec

cec 1

06.12.2011, 00:00

multumesc

babi5

babi5 1

11.08.2013, 17:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu mazare si ton

de katty 5

Salata de cartofi...

ieri la 08:44

Macrou la cuptor cu legume

de katty 5

Macrou la cuptor...

ieri la 08:39

Macrou usturoiat cu piure de mazare

de katty 5

Macrou usturoiat...

ieri la 08:33

Supa de somon cu cartofi

de katty 5

Supa de somon cu...

ieri la 08:27