Placinta cu branza sarata

de anomisana in Aperitive / Garnituri, 29 Aug 2012 | 3849 vizualizari

 

A vazut pofticiosul meu reteta intr-o revista si mi-a spus ca vrea si el. Apoi mi-am amintit o poveste a mamei de pe vremea cand eram copil. Imi povestea ca atunci cand tata o curta, mergeau la un local unde mancau placinta calda cu branza sarata si beau o halba cu bere. Acea placinta era rotunda, mare si se taia felii ca la pizza, iar a mea este dreptunghiulara. Dar gata cu povestile, sa trecem la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 400 g foi de placinta
  • 100 g branza de burduf
  • 150 g telemea de oaie
  • 200 g kefir
  • 250 ml lapte
  • 3 oua
  • 200 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza sarata:

Am dat branza pe razatoare. Am batut bine oul.

Peste oul batut am adaugat laptele, apoi kefirul si la sfarsit branza. Am impartit compozitia de lapte si branza in trei parti egale.

Dupa ce am uns tava si am pus hartie de copt, am pus una peste alta trei foi, unse cu unt topit. Am turnat o parte de compozitie cu branza, apoi alte trei foi de placinta unse cu unt. Deasupra branza si iar foi, ultimul strat fiind de foi.

Am copt placinta pret de 45 de minute in cuptorul incins din vreme.

TIPS-URI

1

Daca se acopera tava (dupa ce o scoateti din cuptor) 15 minute cu un prosop ud, placinta se va portiona mai usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta greceasca cu branza sarata