Placinta cu branza sarata

de Gicuta69 in Dulciuri, 12 Feb 2015 | 1355 vizualizari

 

Acest aluat nu se lasa la dospit, se pot pune diverse umpluturi( branza dulce,mere, dovleac)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cana de apa (lapte)
  • 1lg zahar
  • 4lg ulei
  • un cubulet drojdie proaspata
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (cca 500g)
  • Pentru uns:
  • 4 lg ulei
  • 50 g untura sau unt gras
  • Pentru umputura:
  • 500-600g telemea de vaca sau oaie
  • 2 oua
  • Pentru finisat:
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza sarata:

Preparare aluat:      

Se pune faina intr-un castron si se face  o gaura in mijloc unde  se toarna apa calduta,oul batut cu praful de sare    si zaharul, drojdia dizolvata in putina apa calduta si la sfarsit uleiul.      

Se amesteca si se framanta pana obtinem un aluat elastic.      

Intre timp batem ouale, radem branza si amestecam.      

Pentru foile de placinta procedam astfel:      

Dupa ce am framantat aluatul il impartim in opt.      

Intindem cate o foaie, sa fie cam cat o farfurie .      

Punem o foaie pe masa ,o ungem cu untura amestecata cu ulei(untul) si punem peste ea alta foaie si o dam deoparte.  

La fel  procedam si cu celelalte foi.            I

n final vor iesi din opt doar patru foi pe care le vom intinde foarte bine. Se intinde pe toata suprafata foii branza si se ruleaza din ambele capete,intalnindu-le la mijlocul acesteia. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se ung cu ou batut si se dau la cuptorul incins aproximativ 35 minute, pana se rumenesc usor.                  

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu branza sarata 366531
retete culinare - Placinta cu branza sarata 366532

COMENTARII (12)

Andra_Constantinescu 1

12.02.2015, 21:42

Buna!

Rocsi 1

12.02.2015, 21:59

CarmenBlue 1

25.02.2015, 12:15

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L