Plăcintă cu brânză sărată şi mărar

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 7 Apr 2012 | 13972 vizualizari

 

Îmi place sa merg la piaţă mai ales primavara.Un spectacol de culori,fructe,legume proaspete,brânzeturi de tot soiul.E atât de usor de pregatit un meniu,ori chiar nu-i nevoie de prea mult timp la bucatarie,le putem consuma ca atare,mai ales în salate.Si cum am cumparat de toate,prima pe lista a fost o placinta cu telemea putin sarata,mărar si ceapa verde.Abia m-am abtinut sa n-o tai asa calda si sa mananc cu roşii.Cred ca va închipuiti combinatia minunata dintre blatul pufos şi brânza cremoasa aromata cu marar si ceapa verde.Daca nu,eu zic s-o încercati.

 

INGREDIENTE

Pentru coca:

  • 300 gr faina
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • 15 gr drojdie
  • O lingurita sare
  • O lingurita zahar
  • Lapte caldut
  • 2 linguri ulei

Pentru umplutura:

  • 300 gr brânza telemea
  • Marar verde
  • Ceapa verde(doar partea verde)
  • 2 linguri smantana

Pentru uns:

  • Un ou cu putina smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză sărată şi mărar:

Pregatim mai intai aluatul pentru coca.Drojdia o lichefiem cu zaharul si o lingura de faina si putin lapte caldut.O lasam sa dospeasca.

Cernem faina,punem sarea,oul si smantana.Apoi punem maiaua(drojdia dospita).Adaugam o lingura de ulei si incepem sa framantam cu lapte caldut.Mai adaugam si restul de ulei in timp ce framantam.

Aluatul nu trebuie sa fie prea moale,consistenta trebuie sa fie potrivita si sa se dezlipeasca de peretii vasului cand am terminat de framantat.Daca ati pus prea mult lapte,mai adaugati faina.Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa dospeasca intr-un loc caldut lipsit de curenti de aer.

Pentru umplutura sfarâmam branza,amestecam cu smantana si verdeata.

Cand aluatul si-a dublat volumul,intindem o foaie pe care o punem in tava tapetata.Eu am folosit o forma cu diametrul de 20 cm.Pastram o parte din aluat pentru impletitura de pe margine si grilajul de deasupra.

Punem umplutura ,apoi marginea  si grilajul. Ungem deasupra cu ou amestecat cu smantana.

Punem tava in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute,pana cand se rumeneste frumos.

Se serveste rece.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză sărată şi mărar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci