Placinta cu branza sfaramanta si ceapa

de adela_64 in Prajituri, 25 Oct 2013 | 2630 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. barnza sfaramat (gasiti la sibieni 10 lei/kg.)
  • 400 g. foi de placinta
  • 6 oua + 2 oua
  • 400 g. smantana
  • 3 cepe mari
  • 2 linguri unt
  • o legatura marar
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza sfaramanta si ceapa:

Se toaca ceapa solzisori si se caleste in unt. Se adauga si mararul si se stinge focul. Intr-un vas se amesteca branza cu cele 6 oua, se adauga ceapa calita si verdeata dupa ce s-au racit, sare, piper si gata umplutura.

Se ia tava de la aragaz, se aseaza o hartie de copt, se intinde jumatate din cantitatea de foi stropite intre ele cu ulei sau unt topit astfel incat sa atarne pe marginile tavii, se toarna compozitia de branza se pun celelalte foi numai deasupra umpluturii, fara sa mai depaseasca marginea tavii, se aranjeaza apoi frumos ca sa nu iasa umplutura.

Separat se amesteca smantana cu cele doua oua, se toarna deasupra, se intinde bine pe toata suprafata placintei si se baga in cuptorul incalzit in prealabil la 150 de grade. Pe parcursul coacerii se inteapa din loc in loc, cu o furculita sau in bat de frigaruie. Se tine la cuptor pana se rumeneste bine (cca. 1 ora). Se serveste atat calda cat si rece cu un pahar de bere buna !

S-aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza sfaramanta si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza de vaca