Placinta cu branza si iaurt

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 27 Aug 2013 | 24425 vizualizari

 

Este una dintre preferatele mele, insa pana acum o pregateam cu foi din comert. Imi era mai comod, plus ca niciodata nu imi iesea aluatul. Niciunul, cu exceptia celui de pizza :) Dar astazi m-am hotarat sa incerc sa il pregatesc eu. Am gasit la draga de Rocsi o placinta cu branza ce avea un aluat aparent usor de preparat. E prima data cand urmez o reteta in totalitate si sunt si rezultate. Am obtinut un aluat pufos si elastic, de l-am intins cat toata masa de bucatarie, aproape :) Ce as avea de spus e ca, personal, cantitatile mi s-au parut cam mari, deoarece e suficienta o singura foaie, obtinuta dintr-o jumatate de aluat. De aceea am redus la jumatate ingredientele pentru aluat.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat avem nevoie de:

  • 300 g faina
  • 1/2 cana cu zahar
  • 30 g unt
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 ou mare
  • 100 ml lapte
  • un plic de drojdie uscata
  • esente dupa gust
  • un praf de sare

Pentru umplutura avem nevoie de:

  • 500 g branza proaspata de vaci
  • 2 cutii cu Ceva fin Pufos Crema de branza cu smantana
  • 300 ml iaurt gras
  • 4-5 linguri cu smantana
  • 10 oua
  • 300 g zahar (sau dupa gust)
  • coaja rasa de lamaie
  • esente de rom si de vanilie (dupa gust)
  • 100 - 150 g stafide
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si iaurt:

 Incepem prin a pregati aluatul. Mixam oul impreuna cu zaharul, praful de sare si esentele. Adaugam uleiul si laptele (care trebuie sa fie caldut) si turnam in ploaie, faina cernuta, amestecata cu drojdia. Framantam aluatul, adaugand putin cate putin, untul topit (si racit). Il lasam la crescut, intr-un loc caldut, pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, pregatim umplutura. Amestecam branza de vaci, Crema de branza, iaurtul si smantana cu zaharul, coaja de lamaie si esentele. Adaugam si ouale si omogenizam compozitia.

Din aluatul framantat, intindem o foaie mare si subtire (sau doua mai mici), pe care o vom aseza intr-o tava unsa cu ulei. Turnam compozitia, adaugam stafidele si asezam restul foii peste. Ungem foia cu un amestec de ou si iaurt si dam placinta la cuptor pana se rumeneste frumos. Dupa ce s-a copt, o lasam sa se racoreasca un pic si apoi o acoperim cu un servet/prosop de bucatarie. Sa aveti pofta.

P.S. Daca nu se mananca toata, vin si cu sectiunea :) 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu iaurt, vișine și banane