Placinta cu branza si smantana

de Constelatialeu in Dulciuri, 9 Apr 2014 | 14433 vizualizari

 

Iubesc placinta cu branza,mai ales calda,atunci cand o scot din cuptor.Prima bucata fierbinte este a mea....

 

INGREDIENTE

  • 400 g foi placinta
  • 5 oua
  • 500 g branza dulce 20% grasime
  • 100 g smantana 40%grasime
  • 200 g zahar
  • 100 g stafide
  • 130 g unt 65 % grasime
  • 200 g smantana 40% grasime
  • 200 ml lapte dulce
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si smantana:

Lasam foile la temperatura camerei  sa le putem desface fara a le rupe.Am avut 14 foi,pe care le-am impartit in 3,pentru partea de jos a tavii 5 bucati,mijloc 4 bucati si deasupra 5 bucati.Pregatim umplutura,frecam ouale cu zaharul,adaugam branza,smantana si stafidele si omogenizam bine.Intr-o tava cu dimensiuni 25/35 cm,tapetata cu hartie de copt,incepem sa asezam foile si sa le ungem cu untul topit si amestecat cu 200 g smantana.Ungem fiecare foaie in parte,asezam 5 foi,apoi jumatate de umplutura,4 foi unse bine,restul de umplutura si apoi cele 5 foi ramase.Deasupra turnam restul de unt cu smantana.Cu un cutit ascutit portionam,dar nu pana jos,doar cat sa impartim placinta in bucati.Dam tava la cuptorul preincalzit,cca 30 min,dupa 15 min scoatem tava si turnam laptele si mai lasam inca 15 min sa se rumeneasca bine si sa intre bine laptele in foi.Scoatem tava din cuptor,portionam si pudram cu zahar.De preferat sa se pudreze cand e mai rece,dar eu n-am rabdare,ca mie imi place fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza