Placinta cu branza si somon afumat cu aroma de lime

de simona72 in Somon, 3 Mai 2016 | 5307 vizualizari

 

In luna aprilie Laura Maria Din este gazda provocarilor din Mistery box challange, provocare initiata de Cerasela. Ingredientele propuse de Laura in aceasta luna sunt: 1. Peste (de orice fel);2. Legume (la alegere);3. Verdeata;4. Branzeturi;5. Lapte/iaurt;6. Smantana (de gatit/pentru frisca);7. Oua;8. Cocos (nuca/lapte/fulgi);9. Fructe de padure;10. Vedeta lunii - LIME (limeta).
Ador aroma, parfumul limetei. Nu puteam sa nu raspuns provocarii cu cateva retete. Fiind o luna incarcata din punct de vedere gastronomic, am ales sa pregatesc cateva retete simple, dar delicioase, zic eu…

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 120 ml apa calduta
  • ½ lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 200 gr faina
  • 1 lingura drojdie uscata
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr branza dulce de vaci
  • 2 linguri smantana grasa
  • 1 lingura unt gras
  • Sare, piper, marar tocat fin (dupa gust)
  • 2 fire ceapa verde
  • 100 gr somon afumat
  • Coaja si sucul de la 1 limeta
  • Cateva fire de chivas
  • Pentru servit: felii de limeta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si somon afumat cu aroma de lime:

In primul rand ne ocupam de pestele afumat…Taiem pestele in cuburi, il punem intr-un castron, iar peste el stoarcem sucul de la jumatate de limeta. Marinam pestele putin in felul asta…

Pentru aluat: ca de fiecare data am ales varianta cea mai simpla si anume, la masina de paine. Am pus ingredientele pentru aluat in cuva masinii, in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am lasat masina sa framante aluatul 15 minute. Am pus aluatul intr-un castron uns cu putin ulei, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la dospit 30 minute. Dupa ce a dospit l-am pus pe o bucata de hartie de copt si l-am intins cu sucitorul, dandu-i o forma rotunda de dimensiunea tavii in care urma sa coc placinta.

Pentru umplutura: facem o crema din branza, smantana untul topit. Amestecam bine ingredientele si asezonam dupa gust cu sare, piper, marar tocat fin, coaja rasa si sucul de la jumatate de limeta.  Cu aceasta crema de branza ungem placinta. Deasupra punem ceapa verde taiata rondele, bucatile de peste care au stat la marinat, chivas taiat nu foarte fin. Lasam placinta la loc cald pentru inca 15 minute. O coacem la cuptorul incins la 165 grade pentru 20 minute. Se portioneaza si se serveste cu felii de limeta. Sa va fie de folos!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si somon afumat cu aroma de lime" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Somon la tigaie cu garnitura de orez si sos de lamaie