Placinta cu branza si somon afumat cu aroma de lime

de simona72 in Somon, 3 Mai 2016 | 548 vizualizari

 

In luna aprilie Laura Maria Din este gazda provocarilor din Mistery box challange, provocare initiata de Cerasela. Ingredientele propuse de Laura in aceasta luna sunt: 1. Peste (de orice fel);2. Legume (la alegere);3. Verdeata;4. Branzeturi;5. Lapte/iaurt;6. Smantana (de gatit/pentru frisca);7. Oua;8. Cocos (nuca/lapte/fulgi);9. Fructe de padure;10. Vedeta lunii - LIME (limeta).


Ador aroma, parfumul limetei. Nu puteam sa nu raspuns provocarii cu cateva retete. Fiind o luna incarcata din punct de vedere gastronomic, am ales sa pregatesc cateva retete simple, dar delicioase, zic eu…

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 120 ml apa calduta
  • ½ lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 200 gr faina
  • 1 lingura drojdie uscata
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr branza dulce de vaci
  • 2 linguri smantana grasa
  • 1 lingura unt gras
  • Sare, piper, marar tocat fin (dupa gust)
  • 2 fire ceapa verde
  • 100 gr somon afumat
  • Coaja si sucul de la 1 limeta
  • Cateva fire de chivas
  • Pentru servit: felii de limeta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si somon afumat cu aroma de lime:

In primul rand ne ocupam de pestele afumat…Taiem pestele in cuburi, il punem intr-un castron, iar peste el stoarcem sucul de la jumatate de limeta. Marinam pestele putin in felul asta…

Pentru aluat: ca de fiecare data am ales varianta cea mai simpla si anume, la masina de paine. Am pus ingredientele pentru aluat in cuva masinii, in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am lasat masina sa framante aluatul 15 minute. Am pus aluatul intr-un castron uns cu putin ulei, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la dospit 30 minute. Dupa ce a dospit l-am pus pe o bucata de hartie de copt si l-am intins cu sucitorul, dandu-i o forma rotunda de dimensiunea tavii in care urma sa coc placinta.

Pentru umplutura: facem o crema din branza, smantana untul topit. Amestecam bine ingredientele si asezonam dupa gust cu sare, piper, marar tocat fin, coaja rasa si sucul de la jumatate de limeta.  Cu aceasta crema de branza ungem placinta. Deasupra punem ceapa verde taiata rondele, bucatile de peste care au stat la marinat, chivas taiat nu foarte fin. Lasam placinta la loc cald pentru inca 15 minute. O coacem la cuptorul incins la 165 grade pentru 20 minute. Se portioneaza si se serveste cu felii de limeta. Sa va fie de folos!!!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu branza si somon afumat cu aroma de lime 440990
retete culinare - Placinta cu branza si somon afumat cu aroma de lime 440991
retete culinare - Placinta cu branza si somon afumat cu aroma de lime 440992
retete culinare - Placinta cu branza si somon afumat cu aroma de lime 440993
retete culinare - Placinta cu branza si somon afumat cu aroma de lime 440994
retete culinare - Placinta cu branza si somon afumat cu aroma de lime 440995
retete culinare - Placinta cu branza si somon afumat cu aroma de lime 440996
retete culinare - Placinta cu branza si somon afumat cu aroma de lime 440997
retete culinare - Placinta cu branza si somon afumat cu aroma de lime 440998
retete culinare - Placinta cu branza si somon afumat cu aroma de lime 440999
retete culinare - Placinta cu branza si somon afumat cu aroma de lime 441000
retete culinare - Placinta cu branza si somon afumat cu aroma de lime 441001

COMENTARII (15)

-Licurici- 1

03.05.2016, 17:10

Delicioasa!

Rocsi 1

03.05.2016, 19:31

Panacris 1

21.05.2016, 22:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21